Start perfect pentru șahistul albaiulian Mihnea Costachi la Campionatul European de juniori din Croația. A obținut trei victorii în primele trei partide

mihnea costachiTrei victorii in primele trei partide, un start perfect pentru Mihnea Costachi la Campionatul European de juniori care se desfasoara in perioada 21-30 septembrie la Porec (Croatia).

Juniorul albaiulian in varsta de 15 ani pare a fi intr-o forma excelenta si la acest turneu. In prima runda Mihnea a obtinut o victorie foarte frumoasa in doar 26 de mutari impotriva lui Ermin Sinanovic (Bosnia), dupa un atac fulgerator declansat la mutarea 16 si continuat cu un sacrificiu de pion pentru initiativa la mutarea urmatoare.

Partida din runda a doua cu Mladev Rajkovic (Serbia) a fost mult mai complicata, chiar dramatica. Dupa un inceput echilibrat de partida, Mihnea a jucat prea riscant, intrand in pozitie foarte dificila. Desi “in corzi”, campionul albaiulian a rezistat eroic si a reusit sa echilibreze jocul, adversarul sau ratand momentul declansarii atacului decisiv. Finalul de partida a apartinut in totalitate lui Mihnea Costachi, care a obtinut avantaj material, pe care l-a transformat apoi impecabil intr-o noua victorie, obtinuta dupa 56 de mutari si aproape 5 ore de joc.

Partida din runda a treia impotriva lui Peter Ugroczky (Ungaria) s-a desfasurat intr-un singur sens. Juniorul CSU Alba Iulia a profitat de o inexactitate a jucatorului maghiar la mutarea 16 si a lansat un atac dezlantuit, incheiat la mutarea 39 cu castigarea damei adversarului, moment in care juniorul maghiars-a recunoscut invins. O partida fara greseala a elevului Colegiului National “Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia, care s-a plasat astfel in plutonul fruntas al categoriei juniori sub 16 ani, sectiune la care participa 67 de juniori din 37 de tari.

Turneul se desfasoara pe parcursul a 9 runde in sistem elvetian, asa ca partidele dintre favoritii la primele locuri abia de-acum incep. Jocul foarte energic al juniorului albaiulian din primele 3 runde ne da insa sperante ca Mihnea poate repeta evolutia extraordinara de la Campionatul Mondial de juniori sub 14 ani din 2014, cand a obtinut medalia de bronz, dupa un turneu in care nu a pierdut nicio partida.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22937 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*