Starea pârtiilor la Domeniul Schiabil Șureanu, pentru perioada 30 ianuarie-5 februarie 2020

– Pârtii existente: 10 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2; S_3)

– Pârtii funcționale: 4 (A_1; A_3; C_4; pârtia-școală)

– Lungime totală a pârtiilor: 12 km

– Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)

– Altitudine maximă: 2.010 m

– Altitudine minimă: 1.650 m

– Tunuri de zăpadă: nu

– Webcam: https://schi-sureanu.ro/#

– Nocturnă: nu

– Pârtii pentru sănii: da

– Semnal mobil: Vodafone (integral), Telekom (parțial), Digi Mobil (parțial), Orange (slab) 

Evaluare generală: îndelung-așteptatele ninsori au sosit, în sfârșit, la Șureanu, acoperind pârtiile de un strat nou și consistent de omăt. Se vor deschide toate acele pârtii care până acum, din lipsa zăpezii, erau închise. Având în vedere că urmează ninsori, iar vremea de iarnă pare a-și fi intrat, în sfârșit, în drepturi, putem spune că impasul sezonului de schi 2019-2020 a trecut și că abia acum începe adevăratul sezon. În plus, drumul este accesibil (dar vă trebuie lanțuri), iar acest weekend (1-2 februarie) va fi marcat de evenimentul anual Winter Tour. Vă așteptăm la Șureanu, se poate schia în condiții bune.

Acces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).

Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (62 km): drumul este asfaltat, fiind accesibil pentru orice tip de mașină. Între barajul Tău și barajul Oașa există din ce în ce mai multe porțiuni cu gropi în asfalt, așadar încercați să circulați cu viteză reduză.

Starea drumului forestier lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): drumul a fost deszăpezit și este 100% practicabil, dar sunt absolut necesare lanțurile, pentru a putea face față oricărei situații neplăcute.

Pârtii și instalații de transport pe cablu: predomină zăpada proaspăt ninsă, pe întreg domeniul schiabil. Vor fi deschise în weekend A_1, A_3, C_1, C_2, C_3, C_4 și, posibil, pârtiile S_1, S_2 și S_3. Zonele de off-piste sunt încă inaccesibile, stratul de powder nefiind suficient de gros. Va fi pornit atât telescaunul, cât și teleschiul „Curmătura”. În cazul în care vor fi deschise pârtiile S, va fi pornit și teleschiul „Șureanu”.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: prognoza oferită de https://freemeteo.ro/vremea/surean/7-zile/meteograma/?gid=665722&language=romanian&country=romania anunță ninsori și viscol pentru următoarele șapte zile, ceea ce va îmbunătăți starea generală a pârtiilor. Temperaturile vor oscila între -10 și 5 grade Celsius. Vizibilitatea va fi afectată de viscol și de nori. Pregătiți-vă, deci, pentru vreme mai aspră în următoarele șapte zile. Vremea, pe zile, va fi astfel:

– joi, 30 ianuarie: ninsoare slabă, vânt puternic

– vineri, 31 ianuarie: ninsoare slabă, viscol

– sâmbătă, 1 februarie: vânt slab, cer înnorat

– Duminică, 2 februarie: ninsoare, vând slab

– luni, 3 februarie: ninsoare slabă, vânt slab

– marți, 4 februarie: ninsoare slabă, vânt slab

– miercuri, 5 februarie: vânt slab, cer înnorat 

Servicii turistice: școală de schi pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în Poarta Raiului (0762 501 913); restaurant la baza pârtiilor și pe domeniul schiabil; punct Salvamont și Jandarmerie Montană, la baza pârtiilor. 

sursa:

Florian-Rareș Tileagă, monitor școala de schi „Pași Liberi”, Șureanu

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21847 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*