SPOTransilvania.ro – instrument de mediere electronică a muncii dedicat angajatorilor și persoanelor în căutarea unui loc de muncă

spotransilvania 03În ultimul timp, piața românească de recrutare pentru posturi calificate, dar și necalificate, a crescut foarte mult. In același timp a crescut și numărul persoanelor din România care au acces la internet, și ca urmare în ziua de azi medierea electronică a muncii începe să capete o pondere din ce în ce mai mare. La ora actuală putem afirma că marea majoritate a românilor știu ce înseamnă sa-ți găsești o slujbă prin Internet. Portalul www.spotransilvania.ro este un instrument de mediere electronică a muncii care este util atât persoanelor interesate în găsirea unui loc de muncă, cât și firmelor, ONG-urilor sau instituțiilor publice care își caută angajații potriviți. Portalul prezintă ofertele de locuri de muncă ale angajatorilor din regiunile Nord-Vest și Centru, precum și profile ale persoanelor aflate in căutarea unui loc de muncă din aceleași regiuni. Se pot căuta locuri de muncă după domeniul de activitate, localitatea, județul sau regiunea în care aceste locuri de muncă sunt disponibile și, bineînțeles, după numele ocupației.

Angajatorii care vor să-și înscrie oferta de locuri de muncă, trebuie să-și deschidă un cont mai întâi. Deschiderea unui cont și publicarea ofertei de locuri de muncă sunt gratuite. În afara publicării ofertei curente de locuri de muncă, portalul oferă și alte facilități, de asemenea gratuit, pentru angajatori:

■          gestionarea anunțurilor: se pot inactiva, modifica sau șterge anunțurile de locuri de muncă, oricând se dorește;

■          se pot consulta candidaturile persoanelor interesate la joburile oferite, candidaturi depuse prin intermediul portalului;

■          se pot căuta persoane potrivite, printre persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înscrise pe portal, li se pot vizualiza CV-ul și se poate intra în legătura cu aceste persoane.

spotransilvania 01În cazul unei persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, se poate consulta oferta curentă de joburi și dacă nu are cont deschis pe portal. Se pot vizualiza joburile disponibile în județele din cele două regiuni, Nord-Vest și Centru, sau se poate răsfoi oferta de joburi curentă după domeniul de activitate.

Dacă o persoană aflată în căutarea unui loc de muncă își deschide și un cont pe portal, lucru complet gratuit, va avea posibilitatea:

■ de a căuta și candida la joburile înscris pe portal;

■ de a-și construi CV-ul, care va fi transmis angajatorilor automat în cazul în care va candida la un job prin intermediul portalului;

■ de a tipări CV-ul, pentru a-l folosi în candidaturi pentru alte joburi decât cele înscrise pe portal;

■ de a contacta angajatori în legătură cu joburile oferite sau de a putea fi contactat de către angajatori, pentru a i se oferi un loc de muncă.

În ultimele 3 luni s-au înscris pe portalul www.spotransilvania.ro un număr de 317 de persoane, din care 295 de persoane au fost asistate de către consilierii antrenprenori, consultanții de proiect, consilierul expert pe termen scurt și asistenții regionali. Din cele 317 persoane, 109 sunt din Regiunea Centru, din care 38 de persoane au fost selectate pentru a candida  pe locurile de munca vacante inscrise pe portal. Astfel, la momentul actual, pe portal, sunt înscriși 929 de persoane, din care 783 de persoane au fost asistate de către experți și 146 persoane s-au înscris singuri pe portal.

Totodată s-au înregistrat pe portal 33 de firme noi care oferă locuri de muncă vacante, ridicând numărul acestora la 134 de firme, iar 168 persoane au fost selectate pentru a candida pe locurile de munca vacante.

Față de alte portaluri de job-uri www.spotransilvania.ro are o secțiune dedicată formării profesionale. Portalul de joburi preia periodic informații de pe portalul de instruire www.e-calificare.ro, pentru ca persoanele aflate in șomaj să poată afla rapid informații despre posibilitățile de calificare sau recalificare profesională.

Un alt aspect important este acela că datele de pe portal pot fi accesate direct de beneficiarii AJOFM Sălaj și, în curând, AJOFM Alba prin intermediul touch-screenurilor amplasate în sediile agențiilor locale și punctelor de lucru din cele două județe.

Iată, pe scurt, câteva motive pentru a utiliza portalul www.spotransilvania.ro.

Fie că sunteți în căutarea de personal, sau a jobului potrivit, spotransilvania.ro va încerca să vă faciliteze drumul spre succes!

Dintre obiectivele proiectului „SPO – Performanţă şi calitate în servicii”  cele mai importante sunt:

■Îmbunătățirea tipurilor de servicii furnizate clienţilor Agențiilor Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din regiunile Nord-Vest și Centru prin elaborarea unor strategii regionale, pe bază de studii privind situația de pe piața muncii și prin implementarea unui sistem electronic de ordonare și dirijare a beneficiarilor în scopul reducerii timpului de aşteptare şi aglomeraţiei de la ghişeele agențiilor ;

■ Diversificarea serviciilor furnizate clienţilor Agențiilor Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din regiunile Nord-Vest și Centru prin dezvoltarea unui portal web cu informații despre piața muncii care să permită accesul online la informații despre locurile de muncă locale, regionale și cele din reţeaua EURES și prin realizarea unui sistem de afişare electronică a informațiilor utile pe LCD-uri și de acces prin terminale de tip „info-chioșc” ;

■ Dezvoltarea de noi servicii de asistență și la un standard calitativ crescut, în beneficiul șomerilor și a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă ;

■ Instruirea personalului Agențiilor Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din regiunile Nord-Vest și Centru .

spotransilvania 02În scopul atingerii acestor obiective, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Sălaj, împreună cu partenerii săi, va desfășura pe de o parte o serie de activități specifice managementului proiectelor, iar pe de altă parte activități cu impact direct asupra personalului din Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă și asupra serviciilor furnizate în beneficiul șomerilor și a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cum ar fi: realizarea de analize, prognoze şi strategii; creșterea accesului la informațiile privind piața muncii; achiziționarea și montarea unui sistem de afişare electronică a informațiilor utile pe LCD-uri și de acces prin terminale de tip „info-chiosc” din agenţiile locale din AJOFM Sălaj și AJOFM Alba; îmbunătățirea furnizării serviciului public de ocupare prin implementarea unui sistem electronic de ordonare și dirijare a beneficiarilor; dezvoltarea unor noi instrumente de implementare a măsurilor active de ocupare și dezvoltarea programelor modulare de formare profesională.

„SPO – Performanţă şi calitate în servicii”, un proiect finanţat de Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Domeniul major de intervenţie 4.1 „Întărirea capacităţii SPO pentru furnizarea serviciilor de ocupare”. Proiectul este implementat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj; Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba (Partener naţional 1); Fundaţia pentru Dezvoltare Socială şi Economică Zalău (Partener naţional 2); VECOM S.R.L. (Partener naţional 3) şi Fondazione Castellini (Italia) (Partener transnaţional 4).

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22045 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*