Spălătoria spitalului din Alba Iulia, reabilitată în totalitate. Lucrările la secția de Boli Infecțioase, aproape de final

spalatorie spital 2Spălătoria Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, unul dintre spaţiile cele mai deteriorate, asupra căruia nu s-a intervenit în trecut niciodată semnificativ, a fost reabilitată în totalitate. Marţi, 11 noiembrie, s-a realizat recepţia lucrărilor în valoare de 239.591, 78 lei. Suma alocată pentru refacerea spaţiului de lucru şi dotarea cu aparatură a fost alocată de Consliul Judeţean Alba. De asemenea, până la finalul acestei luni se va face şi recepţia lucrărilor de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

Spălătoria spitalului din Alba Iulia igienizează zilnic peste 500 de kilograme de lenjerii care provin din toate secţiile unităţii inclusiv de la cele 14 săli de operaţie. Procesul de lucru pentru acest segment deosebit de important a fost mult îmbunătăţit prin lărgirea spaţiului de lucru, refacerea circuitului de manipulare a lenjeriilor şi dotarea cu un sistem de exhaustare, care permite eliminarea aburului din spălătorie. De asemenea, a fost realizat un vestiar și o toaletă pentru femeile care lucrează în spălătorie.

spalatorie spital 5„Pacienții sunt în centrul preucupărilor noastre, iar confortul acestora înseamnă și asigurarea unor lenjerii corespunzătoare. Am realizat o investiție importantă în spălătorie, unul dintre locurile în care de altfel se muncea cel mai greu, în aburi, umiditatea era foarte mare iar pereții erau plini de igrasie”, a explicat Nicoleta Coşarcă, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

O atenție deosebită s-a acordat și pentru dotări. S-a achiziționat și un uscător profesional de rufe, în valoare de 45.947, 65 lei și un calandru, aparat de călcat rufe, deoarece sistemul existent anterior, primit din donații, se defecta foarte des.

„Este incomparabil acum spațiul în care lucrăm, aproape de nerecunoscut. Înainte totul era întunecos și se lucra mereu în aburi. Mașinile erau foarte zgomotoase, iar pereții musteau de apă. Noul sistem de scoatre a aburilor este foarte bun și la fel și mașinile cu care lucrăm zilnic”, a spus Cornelia Coman, care din anul 2000 lucrază în spălătoria spitalului din Alba Iulia.

spalatorie spitalLucrările la Secţia de Boli Infecţioase se apropie de final

Una dintre cele mai complexe lucrări de reabilitare finanţate de Consiliul Judeţean Alba, în valoare de 1.337.886,84 lei, refacerea în toatalitate a Secţiei de Boli Infecţioase va fi finalizată în această lună. În clădire s-a intervenit pentru refacerea saloanelor, a sălilor de tratament dar și pentru dotarea cu paturi și saltele noi precum și înlocuirea geamurilor și a ușilor.

„Secția de Boli Infecțioase este una dintre cele mai consistente investiții, dar și rezultatele sunt pe măsură. În sfârșit putem tratate pacienții așa cum se cuvine. A fost o lucrare de durată deoarece totul a fost refăcut sau înlocuit. În ultima fază mai este de făcut doar racordarea corespunzătoare la sistemul de canalizare care de asemenea punea probleme serioase.  Suntem foarte aproape de recepția lucrărilor. Până la finalul acestei luni totul va fi gata”, a declarat Nicoleta Coșarcă, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21524 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*