Sorin Bumb: Demagogia are chip: Omul Marilor Gogoși!

sorin bumbPolitica este o artă și ca orice artă, presupune o serie de adaptări și reglaje fine. Când însă modificările se petrec la un interval de câteva luni și presupun adevărate răsturnări de situație, nu mai putem vorbi de politică, ci doar de demagogie. Este și cazul autointitulatului Om al Marilor Proiecte, care a trecut, în ultimul timp, prin niște schimbări considerabile, petrecute ciclic, la un interval de câteva luni.

După ce, la început, a pozat în mare ecologist și s-a legat cu lanțuri de copacii din Parcul Custozza, s-a transformat apoi în mare om de cultură și promotor al internaționalismului lansând conceptul Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană. Nici asta nu a ținut mult și a apărut o nouă jucărie: Cinematograful 3D, completat ulterior cu Bazinul Olimpic, care încă revine la suprafață, ca o idee fixă. Colac peste toate – autostrăzile! Fie că vorbim de racordarea Cugirului la autostradă, fie că vorbim de noua Autostradă Sebeș – Turda, aceste ptroiecte se transformă mereu. La fel ca și promotorul lor, Omul Marilor Proiecte, care cu fiecare zi ce trece, se transformă în Omul Marilor Gogoși!

Din păcate, din toate acestea nu a rămas decât povestea! Văzând că nu mai merge cu campania negativă și agresivă de până acum, Omul Marilor Gogoși a schimbat tactica: căpușează proiectele realizate de alții, încercând să-și lege numele de munca altora pentru a obține capital electoral.

Este regretabil faptul că totul a devenit o mare piesă de teatru, un fals grosolan făcut cu scopul de a câștiga capital electoral. Dându-și seama că nu va putea avea niciodată realizările celor de care încearcă să-și lege numele, a ales să facă exact ceea ce face șeful lor din USL – Victor Ponta – să-și pună numele pe munca altora!

Cazul la care vreau să mă refer direct este cel al Centrului Multifuncțional de Sănătate de la Ocna Mureș, unde, am aflat acum două zile că, dacă n-ar fi fost Omul Marilor Gogoși, nimic nu ar fi fost și nu ar mai fi posibil. Deși acest proiect a fost demarat când Omul Marilor Gogoși nici nu visa la județul Alba, fiind ocupat să-și numere banii din consiliile de admnistrație, proiectul fiind  demarat de Președintele Dumitrel și de actualul Pimar Silviu Vințeler, cu ajutorul Senatorului Alexandru Pereș, vedem acum prin presă cum totul s-a făcut sub atenta coordonare a Omului Marilor Gogoși. Mai mult chiar, aflăm că acest proiect nu va avea nicio șansă de izbândă dacă el nu s-ar lupta să atragă bani pentru Ocna Mureș. Nimic mai fals, pentru că demersurile pentru asigurarea finanțării acestui obiectiv au fost făcute de aceeași echipă care s-a ocupat și de redeschiderea Centrului de sănătate, echipă de care Omul Marilor Gogoși a auzit doar din presă.

Iată, deci, cum demagogia capătă un chip și este personificată de Omul Marilor Gogoși a cărui influență, după s-a văzut de mai multe ori până acum, este egală cu influența razelor de lună asupra galoșilor de gumă!

Sorin Bumb,

Vicepreședinte al PDL Alba

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21761 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*