Șoferi băuți la volan, depistați, în trafic, de polițiștii din Cugir și Blaj

La data de 28 ianuarie 2022, în jurul orei 14,00, polițiștii din Cugir au depistat un bărbat de 47 de ani, din Vinerea, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Victoriei din oraș, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 30 ianuarie 2022, în jurul orei 03,00, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au depistat un bărbat de 34 de ani, din Crăciunelu de Jos, în timp ce conducea un autoturism, pe strada 6 Martie din Craciunelu de Jos, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii conducere sub influența alcoolului.

 

Despre Redacția ProAlba 30196 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

  1. In opinia mea, articolul ar trebuie completat, în sensul ca în orice situație, indiferent de nivelul de îmbibație alcoolică depistat în sânge – deci la INML sau la spital –, se deschide dosar penal în cadrul căruia persoana va fi cercetata pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 336 Cod penal, respectiv conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Asta inseamnca ca pana cand ajunge la dosar buletinul toxicologic, care poate dura doua, trei ori chiar 6 luni, dreptul de circulatie al faptuitorului este suspendat. In cazul polițistului insă probabilitatea este mare ca rezultatul din buletinul toxicologic să fie dublu față de cel în aerul expirat. Din punctul meu de vedere, ar trebui considerat că cu atât mai puțin ar trebui să încalci legea cu cât activitatea profesională constă în apărarea ordinii și liniștii publice. https://avoalcool.ro/alcool-la-volan-2022-pedeapsa-in-functie-de-alcoolemie/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*