Sindicatul Viitorul Mineritului: „Singurul lucru de aur este votul!”

Sindicatul Viitorul Mineritului cere să se stopeze manipularea opiniei publice prin campanii mincinoase. Noi, cei din zonă, trebuie să fim lăsaţi să ne decidem singuri viitorul, e dreptul nostru. O agenţie de vânturat vorbe şi manipulat cu imagini a aruncat mii de euro pentru a lipi afişe mincinoase în toată România. De unde au avut banii? Nu ar fi fost mai bine ca aceşti bani să fie investiţi pentru a ajuta la crearea de locuri de muncă pentru oamenii din  Apuseni? De unde atât de multă frică de votul oamenilor de aici?

În ultimele săptămâni, de când 35 de primari au trimis o scrisoare prin care solicitau autorităţilor locale să organizeze un referendum în care oamenii să se pronunțe cu privire la reluarea mineritului în Roşia Montana, s-a declanşat o campanie de manipulare din partea adversarilor proiectului minier. Aceştia nu ştiu nimic despre problemele oamenilor de aici, despre cum se pot crea locuri de muncă și nu au făcut niciodată nimic pentru a-i ajuta cu adevărat pe oamenii din aceasta zonă. Tot ce ştiu este să manipuleze şi să încerce să îi întoarcă pe români împotriva mineritului. Românii nu pot fi împotriva mineritului, pentru că mineritul aduce bogăţie şi locuri de muncă.

Cristi Albu, liderul sindicatului Viitorul Mineritului, are o invitaţie faţă de toţi aceşti adversari ai mineritului şi ai creării locurilor de muncă: „Susţineţi organizarea referendumului pentru că numai aşa oamenii pot decide dacă vor sau nu proiectul minier de la Roşia Montană. Dacă sunteţi împotrivă, vă puteţi exprima în cazul unui posibil referendum şi veţi fi auziţi. Singurul lucru de aur este votul! Manipularea face rău oamenilor de aici. Opriţi manipularea, susţineţi  organizarea referendumului! Doar cu urna se opreşte minciuna!”

Cristian Albu,
Presedintele Sindicatului “Viitorul Mineritului”

 

Despre Redacția ProAlba 30192 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

10 Comments

 1. Cei care sunt impotriva mineritului incearca sa blocheze prin orice mijloace vocea oamenilor din Apuseni pentru ca atunci va iesi adevarul la iveala, e trist ca exista ONG-uri platite sa lucreze impotriva oamenilor!

  • cei de la Alburnus Maior mint pe toata lumea de ani de zile si prin referendumul asta se va afla ca au mintit, se va vedea ca rosienii vor aproape toti inceperea mineritului!

 2. Trebuie ca parerea voastra sa fie auzita de toata lumea, cei care incearca sa impiedice acest lucru e clar ca sunt rau-intentionate, voi, locuitorii din Apuseni, trebuie sa decideti ce se intampla la voi acasa, nu altii!

  • perfect de acord, ar fi cazul ca cei de la Alburnus Maior sa afle ca Rosia Montana nu e a lor, e a oamenilor de acolo si numai oamenii de acolo pot decide ce sa se intample

 3. Votul la acest referendum va clarifica lucrurile, probabil ca de aceea Alburnus Maior vrea sa il impiedice, ei fac bani din perpetuarea starii de incertitudine, in detrimentul oamenilor din Rosia Montana!

  • in timp ce astia de la Alburnus Maior primesc bani de la tot felul de dubiosi sa impiedice pornirea mineritului la Rosia Montana, oamenii din localitate traiesc in saracie si in somaj de 80%, oamenii cer pornirea mineritului pentru a avea o viata mai buna, pentru a putea asigura un viitor copiilor

 4. nu inteleg, cu ce drept vor cei de la Alburnus Maior sa va impiedice sa votati? ei nu vor ca adevarul sa iasa la iveala? de ce?

  • prin referendum se va vedea ca oamenii din Apuseni vor pornirea mineritului, insa cei de la Alburnus Maior mint pe toata lumea de ani de zile ca ar fi pe dos. de aia vor sa il impiedice

 5. in sfarsit intreaga tara va afla dorinta voastra, de a face minerit la voi acasa. sa nu lasati pe nimeni sa va impiedice sa va faceti auziti!

 6. Parerea mea este ca exploatarea pe care vrea sa o faca Rosia Montana Gold Corporation S.A. este o activitate criminala.
  Motivele mele pentru a fi impotriva exploatarii RMGC sunt, in ordinea importantei:
  1. despadurirea zonei, distrugerea solului si potentialul de poluare grava cu cianuri;
  2. distrugerea patrimoniului cultural existent la Rosia Montana;
  3. faptul ca aceste minereuri, aceste bogatii subterane, vor ajunge sa imbogateasca persoane private straine care sunt deja bogate si nu vor imbunatati cu nimic viata noastra, a romanilor (cu exceptia catorva sute de locuri de munca pe o perioada de aproximativ 15 ani), deci va duce la accentuarea diferentelor de clasa;
  4. dezbinarea si dezradacinarea oamenilor care locuiesc acolo pentru a face o exploatare care nu este nici in interesul lor, nici in interesul national;
  5. metodele machiavelice folosite de Rosia Montana Gold Corporation S.A. pentru a-si atinge scopul, care au adus stres si au scurtat viata multor oameni care locuiesc sau au locuit acolo.
  Probabil ca ordinea importantei este alta pentru cei care locuiesc acolo. Eu nu locuiesc in Rosia Montana, dar incerc sa-i inteleg.
  La felul cum stau lucrurile acum in relatia dintre RMGC, stat si politicieni, cred ca profitul obtinut de stat din afacerea asta va fi minim. Sunt multi care se imbogatesc chiar in timp ce eu scriu aici din contracte de consultanta cu RMGC. Fratele presedintelui Basescu se pare ca are un contract prin care va furniza energie pentru exploatare, de unde intelegem acum si comportamentul acestuia. Ponta si Antonescu or fi avand si ei felia lor. Ideea este ca profitul va fi obtinut de smecherii din spatele RMGC si de smecherii din politica romaneasca, iar la noi, oamenii de rand, nu va ajunge mai nimic. Vom ramane cu poluarea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*