Sindicatul „Viitorul Mineritului” din Roșia Montană: Opriți campania de defăimare a minerilor cinstiți care luptă pentru locuri de muncă!

Cmineri rosiaondamnăm acțiunile unor grupuri, membre ale unor ONG-uri române sau străine, care au venit deliberat în Roșia Montană să instige la ură și comportament agresiv. Aceștia filmează ostentativ, pun întrebări impertinente, instigă la violență doar pentru ca apoi să declare că sunt agresați și bruscați de către localnici. Este o strategie murdară pe care o folosesc oponenții propiectului minier. Este inadmisibil ca oamenii din Roșia Montană să fie târâți într-un asemenea joc periculos și murdar. La Roșia Montană vin în fiecare an oponenți ai proiectului minier, iar mulți dintre ai au dialogat cu oamenii din comunitate. Chiar și în Comisia specială din Parlament se regăsesc oponenți cunoscuți ai proiectului minier, dar aceștia au fost bine primiți la Roșia Montană. Oricine este binevenit la noi, atâta timp cât ne respectă, îi respectă pe localnici și nu îi provoacă sau nu îi jignesc. Vrem să le transmitem tuturor românilor că noi suntem oameni simpli, dar cu verticalitate și responsabilitate. Cunoaștem noțiunile de bun-simț și respect pe care ni le-au inoculat părinții și bunicii noștri. Suntem oameni credincioși și ospitalieri și îi așteptăm la Roșia Montană pe toți cei care vor să cunoască cu adevărat proiectul minier, care sunt cu adevărat interesați de eforturile companiei pentru salvarea comunității, a patrimoniului și a mediului. Dar nu suntem de acord cu cei care vin să tulbure liniștea în mod deliberat, pentru a folosi imaginile cu minerii înfierați pe toate posturile de televiziune. Oamenilor le este extrem de greu să facă față lipsei de locuri de muncă. Ei așteaptă soluții de la politicieni, nu vorbe goale și promisiuni.
De asemenea, locuitorii din Roșia Montană sunt deschiși la un dialog cu cei din Piața Universității, așa cum ați putut vedea și duminica trecută, când am reușit să ne auzim unii cu alții prin intermediul televiziunilor. Important este ca acest dialog să fie civilizat și corect, fără acțiuni de intimidare sau de instigare la violență.
Nu merităm să fim jigniți și ofensați de către oameni care nu cunosc realitatea din Roșia Montană și care nu ne reprezintă.

Cristian Albu
Președinte Sindicatul ”Viitorul Mineritului” din Roșia Montană

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21847 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

1 Comment

  1. Cei care lucreaza pe mina, indiferent de tipul de zacamant merita tot respectul si toata cinstea!!! Viata de miner este foarte grea, iar acesti oameni merita respect nu huiduieli si injurii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*