Simularea Parlamentului European în Alba Iulia, oportunitate pentru tinerii din județ

Simularea Parlamentului European în Alba Iulia- SEPAI – este oportunitatea ideală pentru tinerii de 15-25 ani din judeţul Alba doritori să își dezvolte sau perfecționeze abilitățile de debating sau comunicare, printr-o conferință despre una dintre instituțiile cele mai importante ale Uniunii Europene.

SEPAI se va desfășura pe durata a două zile, între 22 și 23 martie, la Hotel Transilvania. În prima zi a conferinței, va avea loc o ceremonie de deschidere și o conferință de presă și se va încheia cu o seară de socializare. Sâmbăta, participanții SEPAI vor dispune de o prezentare oferită de invitatul nostru special – Tana Alexandra Foarfă, director Europuls – Centrul de Expertiza Europeana la Bruxelles – despre modul de funcționare a instituțiilor de la Bruxelles. Ulterior, va avea loc simularea propriu-zisă a discuțiilor în limba română, fiind incluse coffee breaks și pauze de socializare.

Persoanelor înscrise la SEPAI li se va atribui câte o personalitate, membră de partid, din Parlamentul European. Aceștia vor fi nevoiți să își asume opinia grupului din care fac parte și interesele acestuia, implicându-se în discuții și ajungând la anumite concluzii cu ceilalți europarlamentari temporari. Toate indicațiile necesare vor fi asigurate de către echipa de organizare a acestui proiect.

SEPAI este un proiect organizat de către o echipă de liceeni de la asociația Forum Apulum – șapte fete, mai exact. Proiectul este finanţat de Fundatia Comunitara Alba prin programul YouthBank Alba. Programul are ca principali parteneri locali Municipiul Alba Iulia, Aloref, Ancău Company şi Apa CTTA, ca parteneri Casa de Cultură a Studenţilor, Giro, Porterom şi Deko Team, iar ca susţinători Societatea de Transport Public, Tipo-Rex și Impact Design.

Înscrierile pentru prima Simulare de Parlament European în Alba Iulia se fac până pe 15 martie 2019, în mod absolut gratuit pe site-ul sepai.forumapulum.ro pentru toți doritorii, cu sau fără expriență.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 25394 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*