Simedru: „Reacția autorităților care a dus la redeschiderea DN 67C a răspuns unei revolte perfect justificate”

dn 67cDN 67 C este din nou accesibil cetățenilor, după ce autoritățile în măsură să intervină pentru rezolvarea problemei au dat curs cerințelor oamenilor scandalizați și ale autorităților locale. Consiliile locale ale comunelor Șugag și Săsciori au lansat marți, 8 iulie, un apel public înspre autorități, denunțând măsura abuzivă a CNADR de închidere a DN 67 C.

Deputatul PNL de Alba, Dan Simedru, care a participat la ședința consiliilor locale Șugag și Săsciori, a apreciat ca lăudabil efortul autorităților de a interveni la CNADR pentru redeschiderea DN 67 C și redarea dreptului cetățenilor de a circula liber pe acest drum. ”Felul în care CNADR a dispus închiderea drumului, spălându-se pe mâini și aruncând pe umerii cetățenilor responsabilitatea propriei sale incompetențe, a fost mai mult decât revoltător. Pe lângă faptul că decizia de închidere a DN 67 C a fost abuzivă, CNADR le-a comunicat cetățenilor că sunt obligați, în cazul în care tranzitează Transalpina, să își asume atât riscul unor accidente grave, cât și cel al amenzilor de până la 680 lei sau suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 60 de zile. Printr-un comunicat de presă sec și amenințând practic cu sancțiuni rutiere dure, CNADR a considerat că a închis atât drumul cât și problema, ceea ce era imposibil de acceptat. M-am întâlnit atât cu cetățenii scandalizați din zonă, cât și cu oamenii de afaceri și autoritățile locale, iar reacția autorităților în măsură să îndrepte această situație a răspuns unei revolte perfect justificate”, a declarat deputatul PNL, Dan Simedru.

Pe teritoriul județului Alba, DN 67 C este de acum circulabil ca oricare alt drum în lucru, iar sancțiunile rutiere au fost anulate, așa cum era, de fapt, și normal. Dacă situația nu ar fi fost rezolvată, turismul și activitățile economice din zonă ar fi fost puse în pericol, iar dreptul cetățenilor la liberă circulație, în primul rând al celor din zona Șugag și Săsciori, ar fi fost grav încălcat. ”Personal, ca membru în Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților, voi face toate demersurile ca, pe viitor, să nu se mai întample așa ceva. Soarta turismului de pe Valea Sebeșului și soarta cetățenilor din Șugag și Săsciori nu pot sta în pixul unui director vremelnic în funcție. Dă-i, Doamne, CNADR-ului mintea de pe urmă! Este inadmisibil să tratezi cu asemenea dispreț drepturile și nevoile unor cetățeni care trăiesc într-o țară liberă, așa cum a făcut Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România în această problemă. Pe cetățeni nu îi interesează nici cine e constructorul responsabil de executarea lucrărilor de reabilitare a drumului, nici dacă intră sau nu în insolvență și nici nu au de ce să plătească polița incompetenței unei conduceri care, în loc să găsească soluții, aplică cea mai simplă metodă, ca pe vremurile comuniste, de a interzice accesul în zonă. Mă bucură faptul că atât IPJ Alba, prin chestorul-șef, domnul Nicolae Căbulea, cât și Direcția Regională de Drumuri și Poduri, prin domnul Eugen Cecan, respectiv Secția de Drumuri Naționale Alba Iulia, prin domnul Liviu Hondola, au arătat, până la urmă deschidere față de propuneri și au schimbat semnul de circulație din «drum interzis» în «drum în lucru»”, a mai precizat deputatul PNL, Dan Simedru.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19524 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*