Simedru: Am adus în atenția Ministrului Educației Naționale situația creată la Grădinița nr. 12 din Alba Iulia

simedruAșa cum am promis încă de săptămâna trecută, am încercat să intru în legătură cu Ministrul Educației Naționale pentru a discuta situația creată la Grădinița cu Program Prelungit nr. 12 din Alba Iulia în urma deciziei inspectorului școlar general Dorin Sandea cu privire la demiterea doamnei director Veronica Suciu. Dat fiind faptul că domnul ministru Remus Pricopie a fost fie plecat din țară, fie în ședință de Guvern, i-am semnalat, în scris, întreaga situație și m-am asigurat că domnul ministru află și punctul de vedere al părinților, punându-i la dispoziție memoriul pe care aceștia l-au înaintat inspectorului școlar general Dorin Sandea.

Domnului ministru i-am arătat că, în calitate de director al Grădiniței cu Program Prelungit nr. 12 din Alba Iulia, doamna Suciu a identificat soluţia legală prin care performanţele obţinute în ultimii ani de instituția pe care o conduce să fie continuate în ciuda subfinanţării grave cu care se confruntă sistemul educaţional din România. O misiune nobilă asumată și dusă la îndeplinire încă din anul 2005 a fost surclasată în fața inspectorului Dorin Sandea de sesizare anonimă conform căreia părinţii sunt obligaţi să plătească o taxă lunară către această asociaţie pentru a avea acces la programul Step by Step, domnul inspector şcolar general ignorând toate apeluri publice ale părinţilor formulate într-un memoriu adresat acestuia şi toate argumentele legale a decis să propună demiterea doamnei director Veronica Suciu.

Am subliniat și faptul că, în urma anchetei dispuse la începutul acestui an de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba la unitatea de învăţământ în cauză, în legătură cu verificarea legalităţii strângerii de fonduri şi modul lor de utilizare, în raportul final elaborat se reţine faptul că fondul de 100 lei lunar este colectat legal cu respectarea regulamentului de organizare şi funţionare a alternativei Step by Step, şi a art. 9 alin 3 din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011. În concluzie, utilizarea acestor fonduri prin Asociaţia Veronica s-a făcut cu respectarea legislaţiei în vigoare.

Având în vedere situaţia expusă, i-am adresat domnului ministru rugămintea de a răspunde punctual la următoarele întrebări:

1.      Aţi fost informat în legătură cu acest caz care, deşi la prima vedere pare  unul cu impact social minor nu poate fi trecut cu vederea, mai ales că există suspiciunea unor abuzuri din partea domnului Dorin Sandea, Inspector Şcolar Judeţean Alba?
2.      Aveţi în vedere o poziţie oficială şi publică referitoare la această situaţie pentru a repara reputaţia unui dascăl a cărui singură vină este de a pune pasiune în ceea ce face şi care este mereu în căutarea de soluţii menite să îmbunătăţească sistemul?
3.      Pentru a preveni pe viitor astfel de situaţii  care sunt soluţiile legale pe care le au la dispoziţie părinţii pentru a sprijini financiar actul educaţional în instituţiile de stat din România? Demersul doamnei director de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 12 din Alba –Iulia  de a încheia un parteneriat între fundaţie şi unitatea preşcolară este unul legal în viziunea dumneavoastră, iar dacă da, cum catalogaţi măsurile dispuse de domnul inspector şcolar? 

Având convingerea că Ministrul Educației Naționale va acorda toată atenţia acestei situaţii de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 12 din Alba Iulia, care poate să fie un exemplu de bune practici în favoarea învăţământului preşcolar, i-am comunicat și faptul că îi stau la dispoziţie şi cu alte documente pe care le am cu privire la evaluarea pozitivă, făcută de-a lungul timpului, de diverse instituţii ale statului, inclusiv avizul de funcţionare din partea Ministerului Educaţiei Naţionale.

Când voi primi răspunsul din partea domnului ministru, îl voi face public, iar în ceea ce mă privește am toată disponibilitatea de a mă lupta pentru ceva ce a mers bine și pentru cineva care are meritul pentru acest lucru. Că îi convine sau nu domnului inspector Sandea, atitudinea sa privind demiterea doamnei director Suciu reflectă una dintre regulile lui Murphy, prin care se spune că dacă ceva merge bine, cu siguranţă se va găsi cineva să dorească să strice totul.

Dan Coriolan Simedru

Deputat PNL de Alba

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21033 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*