Silviu LAZA | VCST : Drumul de la operator CNC la inginer calitate

  1. Cine este Silviu Laza?

Ma numesc Silviu Laza, am 25 de ani si  lucrez ca Inginer Calitate in cadrul companiei VCST Automotive Production Alba.

  1. Cand ai “debutat” in VCST Automotive Production Alba?

Am inceput sa lucrez in cadrul companiei in 2014 ca Operator CNC.

Dupa 10 luni am continuat activitatea in departamentul Calitate ca Inspector Calitate unde am lucrat timp de 2 ani, promovand mai apoi pe pozitia de Inginer Calitate.

  1. Stiu ca esti licentiat al Universitatii Tehnice Cluj-Napoca, Extensia Alba Iulia, urmand cursurile facultatii in paralel cu serviciul. Cum ai reusit sa le imbini pe cele doua?

A fost un parcurs destul de provocator, dar am primit multa sustinere din partea persoanelor din jur si intelegere la locul de munca.

Distanta dintre job, scoala si casa au reprezentat un avantaj.

  1. In cadrul VCST Alba ai avut o evolutie profesionala frumoasa. Ai putea sa-mi povestesti cum a fost acest drum si care au fost provocarile pe care le-ai intampinat?

Drumul nu a fost unul usor. Dincolo de rezultatul frumos au stat determinarea, implicarea, dedicarea mea, dar si rabdarea, invatatura si increderea pe care colegii mei si-au pus-o in mine. Provocarile sunt multe, dar sunt mult mai usor de invins in echipa. Fiecare coleg e specialist in domeniul lui, iar atunci cand telul este unul comun si toata expertiza merge in aceeasi directie, rezultatul este cel dorit.

  1. Care sunt abilitatile de care un tanar inginer are nevoie in general in Industria Automotive, si in mod particular in VCST Alba? De ce?

Daca e sa enumar cateva, ar fi: deschis, comunicativ, orientat spre rezultat, implicat, ambitios.

Daca e sa fiu specific, cred ca un tanar inginer trebuie sa stie sa asculte, sa ceara ajutorul, sa ofere ajutorul la randul lui, sa-si recunoasca greselile, sa fie sigur pe el. Fiecare zi parcursa prin procesul descris, inseamna experienta, atat profesionala cat si de viata.

  1. Hai sa vorbim despre ambitie 😊. In DEX Ambitie este definit ca “dorinta arzatoare de a realiza ceva”. Care a fost sau este cea mai mare dorinta a ta?

Dorinta mea cea mai mare este aceea de a fi bun in ceea ce fac. Din pacate pentru mine, nu este ceva ce pot sa ating azi sau maine, dar din fericire, este o dorinta care ma tine in miscare, intr-un continuu progres. Ingredientele principale care ma ajuta sa-mi ating visul sunt: perseverenta si rabdarea.

  1. Care crezi ca sunt acele atribute care recomanda VCST Alba ca si angajator de top pe piata de automotive din Romania?

Pentru mine personal ar fi sansa. Sansa de a demonstra, de a progresa, de a invata, de a te dezvolta si de a creste.

VCST Alba este locul de munca unde informatiile sunt foarte multe, si gasesti persoane gata sa isi puna cunostintele si timpul la dispozitia celorlalti.

Ca si definitii generale as mentiona: seriozitate, stabilitate, beneficii multiple, mediu de lucru placut.

In aceasta perioada, VCST angajeaza ingineri. Aplica online la jobs.alba@vcst.com sau trimite-ne CV-ul tau la VCST Alba Iulia, Calea Ciugudului 9.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20562 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*