Siguranţa elevilor şi liniştea părinţilor sunt o prioritate pentru Prefectura Alba

O dată cu începerea semestrului al II-lea al anului şcolar, Instituţia Prefectului – Judeţul Alba a solicitat Inspectoratului de Poliţie Judeţean să ia măsuri pentru consolidarea siguranţei elevilor în şcolile din judeţ.

Prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, a subliniat faptul că activitatea poliţiştilor de proximitate trebuie dublată şi de cea a Poliţiei Rutiere, în aşa fel încât siguranţa copiilor şi liniştea părinţilor să fie cât mai bine asigurate în spaţiul şi în mediul şcolar. Ca urmare, agenţii din cadrul Poliţiei Rutiere vor patrula în zonele din imediata proximitate a unităţilor de învăţământ, vor dialoga permanent cu conducerile şcolilor şi vor veghea, la rândul lor, la păstrarea unui climat civilizat şi liniştit în mediul şcolar.

„Una dintre primele măsuri pe care am luat-o a fost suplimentarea forţelor de ordine care veghează la siguranţa în şcoli a copiilor din judeţul Alba. Pe lângă poliţiştii de proximitate, agenţii din cadrul Poliţiei Rutiere vor reuşi, sper eu, să asigure şi liniştea părinţilor care îşi doresc un mediu şcolar sigur pentru copiii lor. Poliţia Rutieră este oricum prezentă pe drumurile publice, este dotată cu autovehicule, este şi vizibilă, iar eu sunt convins că implicarea agenţilor din această structură în demersul autorităţilor privind siguranţa în unităţile de învăţământ este de bun augur. Totodată, am încredere că directorii şcolilor din judeţ vor colabora cu agenţii de poliţie, la fel cum au făcut-o şi până acum, pentru că formarea elevilor trebuie să aibă loc într-un climat de linişte şi siguranţă”, a declarat Gheorghe Feneşer, prefectul judeţului Alba.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19532 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*