Siguranţa elevilor rămâne o prioritate a IPJ Alba şi în perioada vacanţei mari. Peste 100 de copii au beneficiat de sfaturile și recomandările polițiștilor

Pentru realizarea obiectivelor propuse, poliţiştii din judeţul Alba, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Alba Iulia au demarat cea de-a doua ediție a  campaniei de informare ÎN VACANȚĂ ÎMI FAC DOAR AMINTIRI FRUMOASE”. 

Proiectul se desfășoară în perioada 01 iulie – 09 septembrie 2019 şi are ca scop  informarea elevilor aflaţi în taberele şcolare din judeţul Alba, cu privire la formele delincvenţei juvenile şi prevenirea victimizării acestora, în vacanţa de vară.

În săptămâna 15 – 19 iulie 2019, Polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Alba Iulia  au desfășurat activități de informare cu scop preventiv în taberele școlare de pe raza județului Alba.

Peste 100 de copii din taberele Cetea, Rimetea, Vadu Moților și Arieșeni au beneficiat de recomandări privind comportamentul adecvat, atât în cadrul taberelor cât și pe parcursul întregii vacanțe de vară.

Pentru perioada vacanţei de vară, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă copiilor:

  • Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu intraţi în anturaje dubioase!
  • Evitaţi frecventarea locurilor şi mediilor unde se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc!
  • În drumeţii, nu vă îndepărtaţi de grup sau de persoana adultă care vă însoţeşte!
  • Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei etc.)!
  • După căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, folosiţi îmbrăcăminte de culoare deschisă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor!
  • Când circulaţi cu bicicleta, evitaţi zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic mare!
  • Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni şi doar la culoarea verde a semaforului!

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21520 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*