Sfaturi pentru a face din imobiliare o afacere profitabilă

Majoritatea miliardarilor spun că domeniul imobiliar este cea mai bună modalitate de a crea bogăție reală și libertate financiară.

Mai jos aveți unele sfaturi pentru a putea ajunge la libertate financiară :

  1. Începeți încet.

Dacă nu ați investit niciodată în imobiliare, începeți mic și nu folosiți toți banii. Nimeni nu s-a uitat vreodată în spate și a spus: „Prima mea afacere a fost cea mai bună a mea”. Trebuie să înveți cum să citești contractele, să-ți creezi rețeaua de specialiști – de exemplu, avocați și agenți imobiliari – și să-i dezvolți cu un ochi bun. Acest lucru provine doar din experiență.

Frumusețea imobiliarelor este că puteți învăța bazele în timp ce porniți de mici: găsiți câteva proprietăți ieftine, cum ar fi case unifamiliale, renovări și flipuri, unități multiple sau proprietăți comerciale. Joel Salatin, un expert în imobiliare, spunea mereu: „Faceți greșelile dvs. cât mai mici, fără consecințe catastrofale”.

  1. Gândiți departe.

Este ușor să renunți la jocul imobiliar pentru că nu ai bani, dar afacerea este importantă, nu câți bani ai. Urmariti afacerea, nu bugetul.

Cunosc un tip care a economisit 50.000 de roni și a început să urmărească oferte de 200.000 de roni. În primul rând, nu puteți cumpăra mai mult de patru unități cu bugetul respectiv. Problema cu patru unități este că fiecare poate produce doar 1.000 sau 2.000 RONI pe lună. Și asta numai după ce ați lucrat mii de roni în jurul unităților pentru a le pune spre închiriere în primul rând. Această matematică nu este dificilă – doar că nu sunt suficienți bani pentru a pune în valoare.

Acesta este motivul pentru care trebuie să crezi de la bun început – cu 16 unități, minimum. Nu cumpărați mai puțin. Fără 16 unități, nu puteți avea un manager și, dacă nu puteți avea un manager, veți dedica întreaga atenție proprietății sau muncii dvs. cu normă întreagă. Pentru a obține 16 unități, va trebui să aștepți și să economisești mai mulți bani sau să folosești banii altor persoane (însă va trebui să înveți cum să vinzi).

Pentru a vedea ofertele de pe piața imobiliară din România, accesează Flatfy.ro, motorul de căutare care cuprinde majoritatea anunțurilor cu apartamente și case de vânzare și închiriere din țară.

  1. Înțelegeți economia, apoi găsiți un mentor.

Ofertele imobiliare care arată cel mai drăguț și sunt cel mai ușor de găsit – cum ar fi cumpărarea unei proprietăți care are un chiriaș și administrare în vigoare, aderarea la un site web de crowdfunding sau cumpărarea unui trust de investiții imobiliare tranzacționate public – oferă cele mai mici rentabilități . Cele mai profitabile oportunități sunt cele pe care nimeni nu le cunoaște, pe care le găsești și le creezi.

Datorită unei economii puternice, a unei încrederi ridicate a consumatorilor, a nivelurilor de inventar scăzute din punct de vedere istoric și a ratelor dobânzilor extrem de scăzute, este cel mai bun moment pentru a răsfoi case în ultimii 40 de ani.

Așadar, dacă puteți găsi ofertele înaintea competiției, puteți transforma un pic de bani într-un lot întreg într-o perioadă relativ scurtă, prin intermediul unor case.

Dacă sunteți în căutarea unui venit pasiv avantajat de impozite, datorită creșterii economiei de partajare și a serviciilor precum Airbnb și HomeAway, închirierea pe termen scurt a proprietăților rezidențiale produce cele mai mari rentabilități. (Nu este neobișnuit să obții mai mult de un procent de 20% din proprietăți foarte frumoase în zone frumoase.) Majoritatea deținerilor imobiliare se află acum în închirieri pe termen scurt.

Din păcate, imobilul este plin de capcane. Educația prin surse on-line de renume vă poate ajuta, dar un articol, o carte sau un video despre cum va fi de mare ajutor va răspunde la cele mai importante întrebări pe care le veți avea în urma unei tranzacții. Acolo este mentorul imobiliar potrivit devine o resursă neprețuită.

  1. Învață, apoi câștigă.

Înainte de a arunca bani pe unde prindeți, educați-vă! Nu cheltuiți mii de roni în autocare și seminarii. Oricât de strălucitor o fac sau cât de mult vi s-a spus că aveți nevoie de o educație scumpă, nu o faceți. Informațiile sunt ieftine și abundente. Găsiți pe cineva specializat în investiții imobiliare.

Tinerii vor locuințe mai mici, mai aproape de orașe. În plus, investitorii imobiliari care comercializează suburbiile americane și re-gentrificarea au împins familiile cu venituri mai mici.

Nu vă sufocați bugetul. Majoritatea proiectelor au surprize sau depășiri; este doar o parte din afacere. Păstrați o pernă pentru neașteptat. Puneți-vă fondurile pentru a crește randamentul și reduce riscul. Începeți cu un singur proiect. Ia setul tău de model, reglează, apoi cumpără două. Continuați și progresați până când creați un portofoliu solid.

Educați-vă, agitați și creați valoare. Efectuați acțiuni masive și hotărâte zilnic. Vorbiti cu brokerii, apelati contractorii, vizualizati case deschise si mergeti la intalniri. Învăța! Și când sunteți gata, bateți la ușa! Cea mai bună ofertă este cea care nu este de vânzare.

  1. Profitul este la cumpărare.

Tranzacțiile sursă care conțin câteva elemente de bază: acestea necesită cel mai scurt timp pentru a fi finalizate și oferă valoarea maximă a profitului, reducând în același timp riscul și suma de numerar investită inițial.

Înainte de a vă îmbarca cu adevărat, solidificați-vă echipa A (consilieri în ale căror opinii aveți încredere) și echipa B (asociați care transformă angrenajele).

După ce aveți un plan, trageți declanșatorul. Nu aveți doar un plan de rezervă – asigurați-vă că chiar și cea mai etanșă schemă are cel puțin cinci strategii de ieșire. Experiența m-a învățat că vânturile unei piețe imobiliare favorabile se pot schimba rapid; ultimul lucru pe care ți-l dorești este să fii ancorat la o duzină de investiții de neuitat.

În cele din urmă, cunoașteți diferența dintre cumpărare, deținere și tranzacționare. Cumpărarea nu este o idee sigură, dar este ceea ce faci cu o proprietate care determină succesul tău. Strategia mea principală a vizat imobiliare comerciale pe termen lung și tranzacționarea rezidențială destul de rapid.

De astăzi, new.Flatfy.ro devine Korter.ro. Korter este un motor de căutare a imobiliarelor noi, o alegere confortabilă de găsire a complexelor rezidențiale din România.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 25900 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*