Servicii sexuale oferite de 3 tinere, dintre care una minoră, într-un apartament din Alba Iulia. Un bărbat a fost reținut în acest caz iar ulterior plasat sub control judiciar

În data de 06.08.2021, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale față de un inculpat de sex masculin, aflat în stare de reținere pe o durată de 24 ore, pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

Ulterior, în aceeaşi dată, procurorul a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat pe o durată de 60 zile, perioadă în care inculpatul trebuie să respecte obligaţiile impuse de art. 215 alin. 1 C.proc.pen. Suplimentar, pe durata controlului judiciar, procurorul a stabilit obligația ca inculpatul să nu depășească limita teritorială a României decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului.

Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

 Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieşit că există probe din care rezultă bănuiala rezonabilă că:

 În fapt, în perioada 2019 – 2021, inculpatul a determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către trei persoane de sex feminin, una dintre acestea fiind minoră, punându-le la dispoziţie în acest sens un apartament situat în Municipiul Alba lulia. De asemenea, aceeași persoană, în vederea racolării de clienţi, a postat mai multe anunțuri prin care se ofereau servicii sexuale pe un site, la rubrica Matrimoniale, iar din sumele de bani obținute în urma practicării prostituției, inculpatului îi revenea un procent de 60%. 

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29598 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*