Senatorul Daniel Breaz, prezent la dezbaterea online „Digitalizarea României, prioritate zero! Cum schimbă criza coronavirusului modelul de business?”

Astăzi am participat la dezbaterea online „Digitalizarea României, prioritate zero! Cum schimbă criza coronavirusului modelul de business?”, organizată de trustul de presă DCMedia News.

(înregistrarea poate fi văzută AICI)
Mulțumesc organizatorilor pentru invitație și îi felicit pentru inițiativa de a introduce pe agenda discuțiilor publice subiectul priorităților naționale legate de imperativul digitalizării.

Digitalizarea nu este o modă, un trend dictat de marile puteri globale ci, cu atât mai pregnant în actuala criză generată de pandemia de coronavirus, reprezintă o abordare al cărui scop final trebuie să fie creșterea continuă a calității vieții cetățenilor. Îmbunătățirea serviciilor publice digitale conduce, într-un final, la o mai mare transparență și eficiență în administrarea actului de guvernare, la asigurarea unor servicii medicale și de educație mai bune, la o conectivitate menită să reducă decalajele societale.

Din perspectiva meseriei mele de bază, aceea de profesor universitar și a experientei din ultima lună, pot spune ca avem infrastructura necesară și competențele adecvate pentru a realiza saltul către o digitalizare a școlii românești. Actualul context global poate fi văzut și ca o șansă strategică pentru România de a “arde etapele” parcurse de alte țări ale lumii pe drumul către o informatizare a sistemului educațional. Universitățile s-au adaptat foarte bine acestor momente grele și reușesc să asigure, prin utilizarea platformelor online moderne, accesul tuturor studenților la un sistem educațional de calitate, înregistrându-se chiar o creștere a numărului de studenți dispuși să participe la cursurile susținute în acest mod. Se impune însă definirea unui cadru unitar astfel încât toate aceste cursuri online să poate fi finalizate prin susținerea examenelor de licență sau disertație în aceeași formulă, în conformitate cu cerințele societății prezente și viitoare.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21847 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*