Senatorul Daniel Breaz, invitat la dezbaterea online “Digitalizarea României, prioritate zero! Cum schimbă criza coronavirusului modelul de business.”

Trustul de presă DC Media Group, din care fac parte și DC News, DC Business şi DC Medical, va organiza la data de 10 aprilie 2020, DEZBATEREA ONLINE “Digitalizarea României, prioritate zero! Cum schimbă criza coronavirusului modelul de business?”.

Evenimentul va fi transmis LIVE pe DC NEWS, DC BUSINESS și DC MEDICAL, precum și pe paginile de Facebook și Youtube ale acestor platforme, începând cu ora 10.00.

Teme de dezbatere

Criza coronaviruslui trebuie să schimbe agenda guvernanților. Dacă România ar fi fost digitalizată la nivelul UE, pierderile ar fi fost mult mai mici. Realitatea ne arată că, în acest moment în instituții cheie ale statului nu se poate lucra/interacționa online.

Este digitalizarea României o prioritate? Cifrele, de dinainte de actuala criză arătau așa: statele dezvoltate au un grad de digitalizare de peste 70%, media europeană este de peste 50%. România e la 33%. Și asta nu e tot: și ceea ce este digitalizat în România, nu este interconectat.

Digitalizarea sistemului de stat (administrație, companii etc) este nu numai obligatorie, dar trebuie să fie și prioritatea zero. Studii sunt, realitatea este arhicunoscută, companii care să facă asta avem, iar profitul cu siguranță va veni imediat pentru toate părțile implicate.

Întrebările la care ne propunem să răspundem sunt: cum trebuie să se schimbe prioritățile în materie de digitalizare? Va fi reconfigurat modelul de business? Poate fi susținută economia online? Cât ar câștiga România în urma informatizării sistemului public?

Cifre la nivel global:

Potrivit unei cercetări realizate de International Data Corporation (IDC) anterior crizei coronavirusului, 1,25 trilioane de dolari au fost cheltuiți la nivel global în 2019 pentru transformări digitale, cifra estimată pentru 2022 fiind de 1,97 trilioane dolari.

La momentul 2022, peste 60% din PIB-ul global va fi digitizat, generând creștere în fiecare industrie în care ofertele, operațiunile și relațiile sunt îmbunătățite digital.

La polul opus, statisticile europene arată că cetățenii români sunt, între cetățenii statelor membre UE, printre cel mai puțin educați în domeniu, lipsindu-le competențele digitale.

Agenda dezbaterii online

10:00 – 12:30 – Dezbateri

Listă invitați

Lucian Nicolae BODE, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor

Virgil-Daniel POPESCU, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri

Alina GORGHIU, Vicepreședinte Senatul României

Valer-Daniel BREAZ, Comisia pentru comunicații și tehnologia informației din Senatul României

Varujan PAMBUCCIAN, Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaților

Sabin SĂRMAȘ, Președinte Autoritatea pentru Digitalizarea României

Sorin GRINDEANU, Președinte ANCOM

Mihai DARABAN, Președinte CCIR

Florin JIANU, Președinte CNIPMMR

Horia GRIGORESCU, Director General Poșta Română

Aurel MEIROȘU, Manager Dezvoltare Afaceri CERTSIGN

Daniel FLOREA, Primar Sector 5

Dumitru COSTIN, Președinte BNS

Mirela CĂLUGĂREANU, Președinte ANAF

Eugen COJOACĂ, Președinte ANAP

Cristian ROȘU, Vicepreședintele Sectorului Asigurare-Reasigurare din cadrul ASF

Mihnea COSTOIU, Rector Universitatea Politehnica din București

Vasile BALTAC, Profesor Univ. SNSPA și Președinte SoftNet Group

Victor NEGRESCU, Europarlamentar

Călin RANGU, Președinte ISF și Co-fondator CIO Council Romania

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21515 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*