Semnează inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice” la Alba Iulia. Comunicat de presă USR Alba

USR Alba și președintele USR Dan Barna invită cetățenii să semneze inițiativa „Fără penali în funcții publice” în Cetatea Alba Carolina, duminică, 22 iulie 2018, la colțul Muzeului Unirii (în față la statuia lui Mihai Viteazul), între orele 12 și 17.

„Dacă acum 100 de ani, la Alba Iulia, oamenii au dorit să se unească cu frații lor, formând un singur popor, azi, ne dorim să trăim într-o țară liberă, cu valori europene și să fim conduși de oameni integri, fără probleme penale, de oameni care sunt în slujba cetățeanului. Vă așteptăm să semnați inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice”, dumincă, lângă Muzeul Unirii, de la ora 12. Vă mulțumim celor care ați semnat până acum”, a declarat președintele USR Alba Beniamin Todosiu.

Inițiativa cetățenească are ca scop modificarea articolului 37 din Constituție pentru a interzice persoanelor condamnate penal și celor care nu s-au reabilitat să candideze pentru funcții publice alese.

„Invit locuitorii din județul Alba să semneze inițiativa cetățenilor care nu mai vor să fie conduşi de oameni corupţi. Este esențial să transmitem acum, în anul Centenar și din Orașul Marii Uniri, un mesaj clar actualei clase politice, că nu vrem ca viitorul nostru să mai fie decis de condamnați penal. Societatea în sine își doreşte un mediu politic curat, cu oameni politici responsabili şi perfomanţi. Unirea de la 1918 este exemplul cel mai bun că România a fost făcută din oameni care nu au stat deoparte. Semnați #FărăPenali și implicați-vă”, precizează președintele USR, deputatul Dan Barna.

Contribuiți și voi la strângerea celor 500 000 de semnături la nivel național, până în 20 august. Conform cerințelor legale trebuie strânse 20 000 de semnături și în județul Alba. Descărcați formularul de semnături corespunzător localității dumneavoastră de pe www.farapenaliinfunctiipublice.ro, completați împreună cu familia, prietenii, vecinii sau colegii care vor să facă o diferenţă pentru România. Pentru a depune listele, sau pentru alte detalii contactați coordonatorul #FărăPenali din Alba Iulia (0751240082).