Sebeș și Blaj: Metoda “accidentul” pe înțelesul tuturor. „Fii vigilent! Nu te lăsa înșelat de infractori!”

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au continuat activităţile de informare a populaţiei în vederea prevenirii infracţiunilor de înşelăciune prin metoda „accidentul”. Aproape 200 de cetăţeni, din municipiile Blaj şi Sebeş au discutat cu poliţiştii.

În data de 10 noiembrie 2017, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a debutat campania de informare şi prevenire a înșelăciunilor comise prin metoda „accidentul”, intitulată „Fii vigilent! Nu te lăsa înșelat de infractori!”

În cadrul acestei campanii, cetăţenii primesc, în mod direct, sfaturi de la poliţişti, pentru a nu deveni victime ale infracțiunii de înşelăciune, comis prin acest mod de operare.

În săptămâna 13 – 17 noiembrie 2017, polițiștii din cadrul Poliţiilor Municipale Sebeș și Blaj dar şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, au fost prezenţi, în locuri publice şi la locuinţele vârstnicilor, au discutat cu aceştia şi le-au distribuit materiale cu conţinut informativ – preventiv.

Beneficiari ai acestor activități au fost aproximativ 200 de persoane cărora le-au fost oferite explicaţii în legătură cu acest mod de operare şi măsurile de siguranţă personală, pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime.

Totodată poliţiştii i-au îndemnat pe cetăţeni să multiplice mesajul preventiv şi să vorbească cu cunoscuţii despre acest mod de operare, astfel încât un număr cât mai mare de persoane să fie informate.

Activități similare vor fi desfășurate pe toată perioada campaniei, atât în municipiile şi oraşele judeţului cât şi în mediul rural, iar poliţiştii vor cere, în continuare, sprijinul cetăţenilor, pentru că numai prin eforturi comune, numărul victimelor acestui gen de infracțiuni va scădea.

Siguranța cetățenilor este prioritatea Inspectoratului de Poliție Județean Alba!

Stimaţi cetăţeni, pentru a nu deveni victime ale înșelăciunilor comise prin METODA ACCIDENTUL, Poliţia vă recomandă :

  • Dacă primiţi un telefon de la un necunoscut care vă pretinde bani, pentru facilitarea unei intervenţii către autorităţi sau sub orice alte motive, nu daţi curs solicitării, deoarece există riscul major să fiţi victima unei înşelăciuni!
  • Întrerupeți imediat convorbirea și verificaţi dacă ruda respectivă a fost implicată într-un accident rutier!
  • Apelaţi de urgenţă numărul 112, pentru a cere sprijinul Poliţiei!

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21826 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*