Sebeș: Ample lucrări de infrastructură, pe parcursul lunii noiembrie. Investițiile continuă, în mandatul primarului Dorin Nistor (foto/video)

Autoritățile locale din Sebeș au continuat, și pe parcursul lunii noiembrie 2018, seria investițiilor în infrastructură, în mai multe zone din municipiu. În data de 2 noiembrie, primarul Dorin Nistor a anunțat faptul că s-a început montarea căminelor pe strada Mihai Eminescu, din Petrești, lucru care vine în sprijinul locuitorilor din zonă, având în vedere faptul că artera respectivă necesita un amplu proces de reabilitare.

 

 

 

 

 

 

 

Tot la începutul acestei luni, edilul din Sebeș a anunțat faptul că “peste 500 de arbori de talie medie au fost plantați în Sebeș, în ultimii doi ani. Celor 200 de tei plantați, de curând de municipalitate, li se adaugă 100 de platani, oferiți prin intermediul proiectului Clubului Rotary Alba Iulia, coordonat de domnul Florin Mărginean. Mulțumim, de asemenea, Clubului Rotary Sebeș, precum și tuturor companiilor care susțin implicarea civică.”, transmitea, la momentul respectiv, primarul Nistor.

 

Din păcate, la scurt timp după această acțiune, unul dintre pomii plantați a fost rupt iar reacțiile locuitorilor din municipiu și ai administrației locale nu au întârziat să apară. Greu de înțeles și de acceptat lipsa de respect”, au concluzionat reprezentanții primăriei, în timp ce sebeșenii s-au arătat revoltați, în spațiul virtual, de cele petrecute: Răutate, răutate, răutate. Numai un om gol pe dinăuntru poate face așa ceva.” (…) „Lipsă totală de bun simț! Trebuie aplicate amenzi mari !” (…) „Dacă-l prindeți trebuie pus să planteze singur pe cheltuiala lui 100 de pomi, inclusiv săpatul gropilor, manual” (…) „Dacă a făcut-o un om, atunci sper să pățească la fel și el. Pe drumul către Daia, când ați plantat tuia, acum doi ani, în două zile s-au furat peste 30 de bucăți, după care încă vreo 20. Acum arată jalnic. Sper ca după ce se pun telecamerele să se dea amenzi mari celor care fură sau vandalizează orașul. Nu toți vor să aibă un oraș frumos, așa că să plătească pentru pagube cu vârf și îndesat!”, au comentat pe marginea acestui subiect câțiva locuitori ai municipiului Sebeș.  

Tot la începutul lunii noiembrie, administrația locală a anunțat faptul că parcul auto al municipiului Sebeș a fost completat cu un buldo-excavator, necesar lucrărilor care se desfășoară pe raza acestei unități administrativ teritoriale, precum și cu o autoutilitară, necesară compartimentelor administrative care monitorizează diverse investiții.  Buldo-excavatorul este un model JCB 4CX 14HFWM, cu motor de 109CP, cu o capacitate cilindrică de 4400 cmc, și este destinat lucrărilor edilitare care se realizează prin intermediul Serviciului Public Administrarea Patrimoniului. În plus, utilajul este dotat cu lamă de zăpadă și sistem detașabil pentru stropit cu clorură de calciu, pentru intervențiile de deszăpezire pe timp de iarnă. Autoutilitara Amarok (Euro 6) este destinată asigurării funcționalității compartimentelor care monitorizează diversele lucrări de investiții ale unității administrativ teritoriale, putând asigura transportul de diverse materiale (semne de circulație, instrumente de măsură, papetărie etc) și facilitează accesul în condiții de vreme nefavorabilă în zone cum ar fi drumurile agricole, șantierele în lucru, zone neasfaltate, datorită faptului că are o gardă mai mare la sol, precum și tracțiune integrală.”, explicau reprezentanții administrației locale utilitatea modernizării parcului auto al municipiului, prin intermediul acestor investiții. 

 

 

 

 

 

 

 

De altfel, imediat după achiziționare, buldo-excavatorul respectiv a fost trimis în teren, în zona Parcului Tineretului, acolo unde s-a decis amenajarea unor locuri de parcare, atât de necesare, în locul chioșcurilor de flori.

 

 

 

 

 

 

 

În prima jumătate a lunii noiembrie, autoritățile au anunțat că, în cartierul nou din Lancrăm, au demarat lucrări desfășurate cu ajutorul unui autogreder, urmând ca, tot aici, să fie introduse rețele electrice.

 

 

 

 

 

 

 

Alte vești bune pentru locuitorii municipiului Sebeș, au sosit tot pe parcursul lunii noiembrie, atunci când administrația locală a făcut publică o nouă etapă din proiectul de modernizare a iluminatului public, respectiv sensul giratoriu de la intersecția bulevardului Lucian Blaga cu Drumul Sibiului, precum și strada Vânători. În plus, nu mai puțin de 22 de treceri de pietoni din municipiul Sebeș au fost iluminate suplimentar, pentru siguranța participanților la trafic.” 

 

 

 

 

 

 

 

Unul dintre cele mai ample proiecte asumate de administrația locală, condusă de primarul Dorin Nisor, vizează reabilitarea Parcului Tineretului și a Lacului din municipiu, investiție cifrată la peste 5 milioane de lei. Privitor la lac, aici se intenționează ca, pe timp de iarnă, să existe un teren de hochei și un patinoar, iar pe timpul perioadelor calde din an, locuitorii și cei sosiți în oraș ca și oaspeți să se poată bucura de plimbări cu barca și diverse locuri de relaxare. Legat de Parcul Tineretului, se dorește o reamanajare amplă. Câteva dintre obiectivele propuse sunt o nouă fântână arteziană, un spațiu de joacă modern pentru cei mici, un sistem de iluminat eficient, alei generoase, mobilier urban dar și un pavilion cu gradene, care poate găzdui diferite tipuri de spectacole.

Potrivit unei Hotărâri de Consiliu Local din anul 2017, privitoare la „Reamenajarea Parcului Tineretului: Reamenajare Lac”, se vor realiza următoarele investiții

În privința reamenajării Parcului:

– refacerea zonelor verzi, refacerea statuii „Monumenul Erolilor” mai aproape de mijlocul parcului, în așa fel încât să permită depunerea de coroane fără călcarea zonelor verzi:

– demolarea fântânii arteziene și propunerea uneia noi în zona accesului principal, de unde se va realiza un curs de apă care să străbată jumătatea nordică a parcului până la scurgerea în lac;

-amenajarea unor gradene la gura scurgerii cursului de apă în lac:

– construirea unui pavilion de lemn destinat diverselor evenimente și ceremonii în proximitatea gradenelor:

– amenajarea unui loc de joacă pentru copii, împreună cu spațiu acoperit destinat părinților, reamenajarea spațiilor verzi prin gazonarea terenului, rondouri de flori:

– mobilier urban:

– reabilitarea rețelei de iluminat ambiental în parc:

– integrarea ansamblului bisericesc în contextul modernizării parcului:

– refacerea zonelor de acces auto, refacerea zonelor pietonale.

De asemenea, este propusă creșterea numărului spaţiilor destinate parcărilor, numărul acestora urmând să fie de câteva zeci, respectiv 71.

În privința reamenajării Lacului:

– se va reface sistemul de alimentare cu apă;

– construirea unui debarcader în partea de nord a lacului, care, pe lângă stricta funcțiune de închiriere a ambarcațiunilor de agrement, să poată fi utilizat și ca spațiu de relaxare, plimbare:

– se dorește reamenajarea lacului astfel încât vara să fie destinat plimbărilor cu barca, iar iarna să fie amenajat patinoar și teren de hochei.

-construcția pentru terenul de hochei se va realiza integral din beton armat monolit și va fi amplasată în interiorul lacului de agrement, sub forma unei plăci de beton armat de 20 cm grosime cu fundații cintinue rigide și elevații de beton armat monololit.

-suprafața de joc se va situa la circa 30 de cm sub luciul apei în perioada de vară, în așa fel încât publicul poate să profite de întreaga suprafață de luciu de apă.

-în perioada de iarnă, cota apei va coborî până la edificarea suprafeței de joc/de asemenea, suprafața înghețată va fi menținută prin intermeniul unui sistem de refrigerare, specific.

Potrivit aceluiași proiect, durata lucărilor este estimată la 12 luni, la care s-ar adăuga alte două luni în vederea obținerii avizelor necesare. Aceste lucruri ar însemna ca amenajarea parcului dar și a lacului să fie finalizată în primăvara anului 2020.

Cartierul Mihail Kogalniceanu este și el „scena” unor investiții. În această privință, autoritățile au anunțat faptul că au fost demarate lucrările pentru amenajarea noului parc de joacă pentru copii din această zonă.

 

 

 

 

 

 

 

Referitor la strada Grădinilor din Petrești, primarul Dorin Nistor a ținut să precizeze, în data de 12 noiembrie 2018, faptul că aici „lucrările au avansat foarte bine , am început asfaltarea. În sezonul rece, oamenii vor avea acces la proprietăți în condiții bune și nu se vor afla în situația de a trece prin noroi. Vă rog să îmi permiteți să felicit constructorul, SC Hidroconstructia, precum și echipele de muncitori și specialiști implicate în derularea aceastei investiții, inclusiv echipele de la gaz, care au făcut toate eforturile pentru bunul mers al lucrărilor.” 

 

 

 

 

 

 

 

De asemenea, pe strada Crângului, din Zăvoi, s-au desfășurat acțiuni de pietruire cu ajutorul utilajelor aflate în dotarea Serviciului Public Administrarea Patrimoniului, pentru ca acest drum să fie funcțional în sezonul rece, atât pentru cei care locuiesc în zonă, cât și pentru cei care o tranzitează. De anul viitor, aici vor demara și lucrări mai ample de amenajare a străzii în cauză.

 

În paralel, în luna noiembrie, și nu numai, Sebeșul a găzduit, în organizarea Primăriei, a Consiliului Local și a Centrului Cultural Lucian Blaga, o serie de manifestări culturale și de divertisment de înaltă ținută. De altfel, într-un interviu pe care l-a acordat la începutul anului 2018, primarul Dorin Nistor vorbea despre faptul că Sebeșul este poziționat la loc de cinste pe harta culturală a României, prin personalități care au construit și consolidat, de-a lungul anilor, acest patrimoniu cultural remarcabil. Eu cred în aceste evenimente, ele fac parte din identitatea locală și dau dimensiunea spirituală a acestor locuri. În plus, ne dorim să oferim divertisment de calitate ca o alternativă de petrecere a timpului liber pentru locuitorii noștri, dar și pentru cei care ne vizitează.”

 

Reprezentanții administrației publice a Municipiului Sebeș transmit asigurări că în până la finalul anului 2018, precum și în următoarea perioadă de timp, investițiile în infrastructură vor continua să reprezinte o prioritate, în concordanță cu proiectele asumate de primarul Dorin Nistor.

Cred că este vital să retrezim mândria locală și încrederea oamenilor în viitorul acestui frumos municipiu. Vom investi în infrastructură, dar și în promovarea valorilor și tradițiilor locale, care ne conferă unicitate în România și chiar și în lume.Vom fi atenți la investițiile în educație, căci aici se formează viitorul nostru ca națiune. (…)Vreau să fie siguri că fac tot ceea ce este omenește posibil pentru ca municipiul nostru să se dezvolte. Că nici un efort nu mi se pare prea mare pentru a atinge obiectivele în care comunitatea crede și pe care le-am stabilit, așa cum și trebuie,  împreună. Cred, cu tărie, în ceea ce înseamnă consultarea publică serioasă, bazată pe argumente temeinice. Dorin Nistor este și va rămâne apropiat de oamenii Sebeșului. Și le va asculta, de fiecare dată, vocea înțeleaptă! ”, declara primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, la un an de la preluarea mandatului.

 

Despre Redacția ProAlba 30258 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*