Sebeș: 5 polițiști din cadrul IPJ Alba şi-au pus în valoare talentul şi pasiunile (foto)

Manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Poliţiei Române au continuat la Muzeul „Ioan Raica” din Sebeş. În prezenţa oficialităţilor locale, a elevilor de la Colegiul „Lucian Blaga” şi a colegilor din IPJ Alba, 5 poliţişti şi-au pus în valoare talentul şi pasiunile.

Miercuri, 21 martie 2018, în cadrul manifestărilor organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Poliţiei Române, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a organizat, cu sprijinul cu sprijinul Centrului Cultural „Lucian Blaga” şi a conducerii Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeş un eveniment în cadrul căruia 5 poliţişti din cadrul inspectoratului şi-au pus în valoare talentul şi pasiunea, dincolo de profesia de poliţist.

Astfel, domnul comisarul şef de poliţie Ciută Marius de la Serviciul de Investigaţii Criminale din IPJ Alba, ofiţer specialist în protejarea patrimoniului cultural naţional, care în decursul carierei a avut o contribuţie esenţială la recuperarea a mii de obiecte de patrimoniu ce au o valoare inestimabilă pentru identitatea noastră naţională, şi-a prezentat, în faţa celor prezenţi, pasiunea sa pentru istorie şi arheologie. Aceasta s-a concretizat în numeroase lucrări ştiinţifice dar şi în expoziţia de obiecte arheologice, vechi de peste 7.000 de ani, găzduită de Muzeul Municipal „Ioan Raica” din Sebeş.

Subinspector de poliţie Pienariu Georgina din cadrul Serviciului Criminalistic şi-a vernisat prima expoziţie de grafică. Pe lângă pasiunea sa pentru criminalistică, colega noastră este pasionată de imagini, iar în timpul liber îşi manifestă creativitatea prin fotografie şi grafică.

Un alt moment a fost cel al agentului principal de poliţie Dan Ioan Groza, din cadrul Postul de Poliţie Vinţu de Jos, care scrie poezie de când se ştie. Acesta a-şi prezenta primul volum de versuri intitulat „Drumul paşilor neopriţi” . „Am simţit o mulţumire sufletească aşezând cuvânt lângă cuvânt şi am simțit că trebuie să tipăresc aceste frânturi din prea pinul sufletului meu şi să le dăruiesc, iar mesajul ce a stat la baza întâlnirilor cu publicul spaţial cuvântului a fost următorul: Să creăm lucruri frumoase, fără a pretinde ceva în schimbul lor”, a spus poliţistul în cuvântul de prezentare al volumului de versuri.

Colegul nostru pregăteşte un nou volum de versuri şi îşi  publică poeziile şi on line, pe „Confluenţe literare”.

Ultimii, dar nu cei din urmă, agent şef adjunct Mircea Tîrziu şi agent şef Flaviu Cristea, păstrători ai tradiţiilor şi interpreţi de muzică populară ce duc mai departe, cu talent, moştenirea strămoşilor noştri şi promovează folclorul autentic, au susţinut un program de cântece.

La această manifestare au luat parte reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai instituţiilor de colaborare, profesori de istorie, elevi ai Colegiului „Lucian Blaga” din Sebeş, conducea Muzeului „Ioan Raica” din Sebeş precum şi poliţişti.

Biroul de presă al IPJ Alba

 

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17759 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*