Sebeș, 13 aprilie: O nouă campanie de ecologiare, inițiată de primarul Dorin

Primarul Municipiului Sebeş, Dorin Nistor, cheamă întreaga comunitate locală în sprijinul primăriei pentru a susţine continuarea acţiunilor de curățenie a orașului, campania aflându-se în cel de-al treilea an de desfășurare.

Acțiunea SEBEŞ, UN ORAŞ CURAT! Împreună reuşim!se va desfășura sâmbătă, 13 aprilie 2019, începând cu ora 9,30, scopul principal reprezentându-l conştientizarea populaţiei privind respectarea regulamentului de curăţenie a oraşului şi respectarea legii protecţiei mediului.

Primăria Municipiului Sebeş va avea alături toate serviciile şi instituţiile abilitate (Serviciul Public Administrarea Patrimoniului, Poliția Locală, Direcția de Asistenţă Socială, ISU, Centrul Cultural „Lucian Blaga”, Căminul pentru Persoane Vârstnice, vechiul și noul operator de salubritate), şcolile din oraș, precum şi numeroşi agenţi economici care şi-au anunţat sprijinul. Împreună vom derula acţiuni în teren, în toate zonele cu deşeuri pe care le-am identificat în întregul areal administrativ al Municipiului Sebeș.

Reamintim, pe această cale, faptul că Municipiul Sebeș dispune de un sistem de supraveghere video, iar regulamentul local de curățenie precum și O.U.G. nr. 195/2005, privind protecţia mediului vor fi aplicate cu maximă strictețe, toți cei care vor mai arunca gunoaie pe spaţiul public, în locuri nepermise, vor fi sancționați. De altfel, Poliția Locală Sebeș a făcut publice o parte din cazurile identificate prin intermediul sistemului de supraveghere video.

Sâmbătă, 13 aprilie 2019, ora 9.30, punctele de întâlnire vor fi cele deja cunoscute din anii precedenți:

  • la şcoala din cartierul M. Kogălniceanu;
  • în parcul de joacă din apropierea lacului La Corabie” (cartierele Aleea Lac, Aleea Parc, cartier Lucian Blaga);
  • în parcul de joacă pentru copii din cartierul Valea Frumoasei;
  • în Parcul Arini, în fața stadionului;
  • zona Centrală (în fața Primăriei, sediul vechi);
  • zona Școlii nr. 1 (str. Ștefan cel Mare nr. 1, lângă Biserica Mare)
  • la Căminul Cultural din Lancrăm;
  • la școala din Răhău;
  • la școala din Petreşti.

Avem convingerea că toţi cetăţenii Municipiului Sebeş vor răspunde prin gestul simplu al curăţeniei în zona propriei locuinţe, fie la bloc, fie la casă, dând un exemplu pozitiv. Astfel, împreună putem genera schimbarea pe care ne-o dorim în Sebeş. În acelaşi timp, adresăm public rugămintea ca locuitorii să se alăture acestor demersuri și să respecte regulamentul de curățenie.

Toți micii ecologiști care vor participa la campania de curățenie sunt așteptați sâmbătă, 13 aprilie 2019, începând cu ora 12.00, pe platoul din fața Centrului Cultural “Lucian Blaga” Sebes, unde se va derula o activitate care le este destinată. Vor fi recompensați cu dulciuri, cu înghețata produsă la Sebeș, vor avea loc momente muzicale și fiecare participant va pleca acasă cu un ghiveci și o planta, cadouri oferite de municipalitate și de companiile partenere.

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Sebeş vă stau la dispoziţie pentru sugestii, iar în acest sens vă comunicăm datele noastre de contact:

 

 

 

 

Despre Redacția ProAlba 30193 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*