Scrisoare deschisă a lui Dorin Nistor către primarul și consilierii din Sebeș

dorin nistorStimati participanți la sedinta de azi,

d-le Primar Alexandru Dancila, d-lor consilieri ai municipiului Sebeș,

As dori ca prin prezenta sa multumesc d-lui primar si colegilor consilieri dar mai ales consilierilor initiatori ca au înțeles ,din solicitările mele scrise ( inregistrate sub numarul 35922/07.10.2013)si verbale, in a aduce inbunatatiri asupra proiectului  de azi cu privire la următoarele :

1) Stipularea in mod expres in proiectul de hotărâre a art. 13 din L 50/1991  care prevede ” terenurile apartinand domeniului privat al statului sau unitatilor administrativ teritoriale , destinate construirii , pot fi vândute, concesionate sau închiriate prin licitatie publica, potrivit legii, in conditiile respectarii prevederilor documentatiilor de urbanism si de amenajare a teritoriului, aprobate potrivit legii, in vederea realizarii de catre titular a constructiei.”

2) Completarea in caietul de sarcini la capitolul Regimul juridic al taxei si garantiei de participare la licitație, cu următoarele: Ofertantul care a fost desemnat castigatorul licitației si refuza semnarea antecontractului de vanzare cumpărare , facturii de vanzare si a contractului de vanzare cumpărare,  pierde garantia de participare.

3) La art 5 din proiect sa fie trecut in primul rand d-ul  primar Alexandru Dancila ca raspunzator de ducerea la indeplinire a prezentei hotărâri .

4) In ceea ce privește solicitarea mea de a se mentiona in caietul de sarcini obligarea castigatorului licitatiei ,oricine ar fi el,de a realiza intr-o anumita perioada de timp un minim de investitie (valoric nu ca si tip construcție) pe  acest teren – intrucat Biroul Contencios Juridic si Administrativ prin d-na Maxim Ionela si Serviciul Patrimoniu , Transport si Registru Agricol prin d-na Daniela Antonescu in intalnirea informala din 07.10.2013 (dintre consilieri , primar si aparatul primariei )au menționat ca aceasta condiție este restrictiva si nu trebuie trecuta in caietul de sarcini ,solicit sa fie mentioata in procesul verbal de sedinta opinia mea , ca o astfel de conditie nu este restrictiva ,ci concura la dorinta ca toti cei care participa la licitatie sa fie persoane fizice sau juridice care doresc sa realizeze o investitie pe acest teren in perioada imediat urmatoare.

Pornind de la faptul ca aparatul primăriei isi asuma astfel legalitatea proiectului de hotărâre privind aprobarea condițiilor de organizare si desfășurare a licitației pentru vânzarea prin licitație publica deschisă , a unui imobil teren in suprafața totala de 35.789mp , proprietar Municipiul Sebeş , domeniul privat, situat administrativ in Petresti, str. Energiei, votez pentru aprobarea proiectului.

Regret ca sunt persoane care au uitat ca acum cativa ani din cauza unei vanzari de teren din Lancram, consilierii locali de atunci si d-l primar Alexandru Dancila au trebuit sa dea explicatii in fata procurorului pentru a clarifica anumite aspecte, situatie care a durat aproape cinci ani si care din fericire s-a terminat fara a avea consecinte juridice asupra acestora. Nu as dori ca si in urma acestui proiect de hotarare sa ramana lucruri neclarificate dar nu doresc nici sa se cada in extrema cealalta. Trecem printr-o criza si crearea locurilor de munca este o prioritate. Dorinta de a le crea si de a raspunde astfel presiunilor si asteptarilor populatiei nu trebuie sa ne faca sa uitam de legalitate si nici presiunile pe care investitorii le fac prin publicarea in mass media a amenintarilor ca pleaca. Trebuie sa cantarim toate aspecte si sa luam cea mai buna decizie. Eu asta vreau.

Cu stima Dorin Nistor

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17471 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*