Scriitori sătmăreni la întâlnire cu publicul aiudean

Biblioteca Municipală „Liviu Rebreanu” Aiud va găzdui joi, 14 martie 2019, ora 15:00, lansarea cărții ,,Anyάm kertje/ În grădina mamei mele” (ediție bilingvă româno – maghiară coordonată de Felician Pop), autor Markovits Rodion. Volumul va fi prezentat de tânărul poet și om de cultură Robert Laszlo, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.

Rodion Markovits (1888–1948), un important şi notoriu scriitor maghiar, de origine evreiască, din Ardeal, este cunoscut îndeosebi prin romanul „Garnizoana din Siberia”, apărut în anii 1927-1928. Markovits a avut o legătură strânsă legătură cu mediile culturale româneşti și a fost un spirit central-european, pasionat și implicat, care a pledat cu convingere pentru concordia dintre cele două popoare şi cele două culturi, cu o istorie atât de strâns împletită.

Cartea ,,Anyάm kertje/ În grădina mamei mele” a fost tradusă de Felician Pop și se alătură, în mod fericit, celorlalte cărți dedicate plaiurilor natale semnate de Rodion Markovits, „Câșlegi într-un picior” și „Reb Ancsli și alte povestiri din Oaș”.

Organizatorii acestui eveniment sunt Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și Consiliul Județean Alba în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, Primăria Municipiului Aiud și Biblioteca Municipală ,,Liviu Rebreanu” Aiud.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23671 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*