Scrie! Vino! Prezintă! Publică! la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba Cercul de scriere creativă VERBUM vă așteaptă în ultima zi de joi din fiecare lună

Mircea Trifu

verbumConsiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba invită toate persoanele interesate la cercul de scriere creativă intitulat VERBUM. Evenimentul va avea loc JOI la data de 29 iunie 2017, ora 17,00, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga”Alba, sub motto-ul: „Scrie! Vino! Prezintă! Publică!”. Întâlnirile cercului de scriere creativă vor avea loc în ultima zi de joi din fiecare lună! Acest proiect cultural își propune următoarele:

 1. Identificarea persoanelor creative în domeniul scrisului
 2. Prezentarea lucrărilor individuale în cadrul întâlnirilor cercului de scriere creativă
 3. Dezbateri tematice cu invitați în cadrul întâlnirilor cercului de scriere creativă
 4. Sprijinirea persoanelor creative în activitatea de producție literară
 5. Publicarea lucrărilor membrilor cercului și sprijinirea persoanelor creative;
 6. Colaborarea cu alte entități culturale (instituții publice, ONG etc.) și proiecte culturale
 7. Atragerea publicului în aria culturală

Totodată Cercul de scriere creativă Verbum pornește la drum având următoarele caracteristici:

 1. Fără limită de vârstă
 2. Durata proiectului: anul 2017
 3. Locul desfășurării proiectului: Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba & on-line
 4. Caracterul proiectului: cultural, literar, local, regional, național
 5. Locul de pornire al proiectului: Alba Iulia, Jud. Alba, România

Sunt așteptate persoane creative în domeniul scrierii, care au deja lucrări proprii publicate sau nepublicate, pentru a le prezenta și a interacţiona în cadrul acestui eveniment. Actualmente este deja activ un grup pe platforma facebook:  www.facebook.com/groups/silvanstancelverbum.

Fondatorul proiectului este  Silvan Stâncel, manager al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, care a cedat drepturile de fondator instituției.

„Ideea mi-a venit în urma interacțiunii cu tineri în cadrul evenimentului Grow Living Library la care am participat în calitate de speaker. Aici am întâlnit câţiva liceeni interesați de literatură, artă… Mi-am dat seama că își doresc un cadru dedicat care, la ora actuală nu există. Prin urmare, „Verbum!” îl doresc ca pe un program cultural extins la nivel național care să nască, să susțină și să promoveze persoanele creative și lucrările acestora.” a afirmat Silvan Stâncel.

Toți cei care scriu, care au ceva de zis, care vor să primească un feedback constructiv sunt așteptați cu drag la cercul de scriere creativă VERBUM!

Proiectul face parte din Programul minimal 2017, al bibliotecii- 4 ANIMAȚIE CULTURALĂ/4.8 Verbum/ Proiect de management 2017-2020. Acesta este dedicat evenimentelor culturale dezvoltate de bibliotecă prin derularea unor proiecte culturale care definesc biblioteca drept centru multicultural în vedere satisfacerea cerințelor exprimate de membrii comunității.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22545 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*