Şcoala din Hăpria, gazdă temporară pentru elevii din Ciugud

Şcoala Principală din comuna Ciugud se află într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare, care presupune refacerea instalaţiilor electrice şi sanitare, repararea acoperişului şi consolidarea rezistenţei, înlocuirea tâmplăriei dar şi dotarea cu mobilier nou.

1,8 milioane lei investeşte administraţia publică locală a comunei Ciugud în aceste lucrări, care vor transforma şcoala de centru a comunităţii într-o instituţie de învăţământ modernă, europeană. Cum luna iulie a fost una foarte ploioasă, iar legislaţia privind achiziţiile publice a condus şi ea la întârzieri, independente de voinţa autorităţii locale, lucrările nu au putut fi finalizate până la începerea anului şcolar 2018-2019, aşa cum era planificat. Cu toate acestea, administraţia locală a identificat cea mai bună soluţie pentru ca noul an şcolar să înceapă în cele mai bune condiţii, pentru toţi copiii din comună: şcoala din Hăpria îi va găzdui pe şcolarii şi preşcolarii din Ciugud, până la finalul anului 2018, când lucrările de modernizare vor fi finalizate.

Copiii se vor deplasa la şcoala din Hăpria cu microbuze şcolare, special puse la dispoziţie şi, prin grija administraţiei locale şi a conducerii şcolii, vor avea parte de confort maxim, dar şi de un proces educaţional de calitate.

„Investiţiile în toate şcolile din comuna noastră reprezintă o prioritate şi sigur că ne-am fi dorit ca lucrările de modernizare a Şcolii din Ciugud să fie finalizate la începerea noului an şcolar. La sfârşitul lui decembrie însă, vom redeschide o şcoală complet modernizată, aşa cum îmi doresc să fie toate şcolile din comuna noastră. Până atunci, copilaşii noştri vor fi pe mâini bune la Hăpria, procesul de învăţământ se va desfăşura în mod normal, fără probleme, iar ei vor putea lega no prietenii şi sunt sigur că se vor simţi foarte bine acolo, gazda este foarte primitoare. Le mulţumesc părinţilor şi cadrelor didactice pentru că au înţeles situaţia, dar şi pentru bucuria cu care aşteaptă, alături de noi, finalizarea lucrărilor”, a precizat Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19272 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*