Școala „Avram Iancu” din Alba Iulia a pregătit o serie de activități dedicate Zilelor Școlii

scoala avram iancuŞcoala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, condusă de prof. Elena Ignat, organizează în perioada 28 mai – 3 iunie 2015, o serie de activităţi dedicate Zilelor Şcolii.

Manifestările vor debuta joi, 28 mai 2015, de la ora 1000, cu deschiderea oficială a celei de-a şaptea ediţii a Festivalului de Tradiţii şi Obiceiuri Populare „La Porţile Apusenilor”. La acest eveniment vor participa, alături de oficialităţi, parteneri, sponsori, părinţi şi cei peste 150 de elevi înscrişi la concursul ce se va desfăşura în cadrul celor patru secţiuni ale festivalului: Secţiunea de reţete culinare tradiţionale ,,Gustos şi sănătos în bucatele bunicii’’, Secţiunea de interpretare vocală ,,Dor de cântec’’, Secţiunea ,, Tradiţii şi obiceiuri oglindite în arta plastică’’ şi Secţiunea de afişe ,,Promovăm tradiţia – ea ne defineşte!’’.

Vineri, 29 mai, între orele 1100-1300, elevii din învăţământul primar vor fi implicaţi de către cadrele didactice ale şcolii în două activităţi educative care se vor desfăşura sub genericul Un zâmbet de copil sănătos (cls. pregătitoare – a II-a) şi Un mediu curat pentru o viaţă sănătoasă (cls. a III-a şi a IV-a). Programul va cuprinde întâlniri cu medici stomatologi, realizarea de afişe, pliante, dezbateri pe teme ecologice, confecţionarea unor costume personalizate, construirea unor căsuţe pentru păsări etc. Aceste activităţi sunt realizate în parteneriat cu părinţii elevilor.

Elevii claselor a V-a şi a VI-a se vor reuni în cadrul proiectului Talent, artă şi culoare unde vor putea să îşi manifeste talentul şi creativitatea artistică în cadrul unor ateliere de creaţie, în care vor realiza obiecte decorative şi costume personalizate din materiale reciclabile: tablouri realizate prin tehnica şerveţelului, rame foto, cutii de bijuterii, figurine pictate manual, suporturi pentru birou.

Marţi, 2 iunie, de la ora 17,00, elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a vor participa la o activitate de orientare şcolară şi profesională în cadrul evenimentului Ziua Carierei. La această acţiune vor fi invitaţi zece părinţi care le vor vorbi elevilor despre profesia pe care o practică. De asemenea, vor fi prezentate şi câteva activităţi demonstrative din perspectiva profesiei fiecărui părinte invitat. Astfel, invitaţii au fost selectaţi pe baza unui chestionar aplicat elevilor, referitor la meseriile pe care ar dori să le urmeze: medic, avocat, profesor, tehnician dentar, antreprenor, asistent medical, cadru militar, croitor, coafeză, bucătar.

Activităţile dedicate Zilelor Şcolii se vor finaliza miercuri, 3 iunie, cu o conferinţă de presă, în care vor fi prezentate toate activităţile din cadrul proiectului Clubul Jurnaliştilor. Cu această ocazie va fi lansată şi revista Eveniment, realizată de elevii înscrişi în acest proiect.

„Am ales să desfăşurăm în cadrul „Zilelor Şcolii” activităţi cu impact în dezvoltarea personală a elevilor şi cu semnificaţie majoră în ceea ce priveşte formarea unor atitudini şi comportamente adecvate faţă de mediul care ne înconjoară, faţă de sănătatea propriului organism, dar şi activităţi în care elevii să-şi manifeste talentul şi creativitatea în artă”, ne-a declarat profesor Elena Ignat, directorul Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23216 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*