Scandalul de la creșa din Alba Iulia: Primăria a anunțat măsurile luate în acest caz

Referitor la cercetarea disciplinară demnarată la Direcția Creșe, respectiv Creșa nr. 2 Ampoi, comisia de cercetare disciplinară prealabilă a finalizat raportul procedurii.

CITEȘTE O educatoare şi o îngrijitoare de la o creşă din Alba Iulia, acuzate de comportament agresiv la adresa minorilor.

Cercetarea disciplinară a fost demarată urmare a două sesizări depuse la Primăria Alba Iulia și înregistrate sub numerele 73247/10.07.2019 și 73248/10.07.2019. Prin aceste două documente doi părinți au sesizat comportamentul neadecvat al unui educator puericultor, al unui îngrijitor copii, al unui asistent medical și al unui asistent medical principal.

Comisia a audiat persoanele implicate în această delicată situație, respectiv toți angajații Primăriei Alba Iulia a căror comportament a fost reclamat. Persoanele care au depus sesizările au refuzat să-și apere punctul de vedere și să contribuie la desfășurarea anchetei în ciuda invitațiilor transmise prin corespondență cu confirmare de primire, dar și telefonic.

În urma analizei celor întâmplate și a răspunsurilor primite de la angajații cercetați și a martorilor audiați, comisia de cercetare disciplinară a propus, cu respectarea prevederilor Legii 53/2003 – Codul muncii republicat, „AVERTISMENT SCRIS”.

Comisia a constatat că s-au încălcat și prevederile Codului de conduită a personalului contractual, ca urmare a propus mutarea temporară a celor 4 persoane cercetate, pe o perioadă de 6 luni, la celelalte creșe din Alba Iulia astfel încât să nu își mai desfășoare activitatea împreună.

Propunerile comisiei au fost aprobate de viceprimarul cu atribuții de primar și sunt definitive.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 24184 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*