Şapte cadre medicale detaşate la Spitalul Municipal Blaj pentru tratarea pacienţilor COVID-19

Mircea Trifu
În urma Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 533/ 2020, prin care Spitalul Municipal Blaj a fost desemnat spital suport pentru pacienţii COVID-19 pozitivi, sub coordonarea Direcţiei de Sănătate Publică Alba şi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, s-a procedat la elaborarea şi semnarea unui protocol de colaborare pentru asigurarea managementului şi pregătirea unităţilor sanitare de la nivel judeţul, în vederea adaptării la fluxul de persoane infectate cu coronavirusul COVID-19.
În baza protocolului, conducerile Spitalului Municipal Blaj, Direcţiei de Sănătate Publică şi a celorlalte spitale din judeţ au convenit detaşarea de personal medical către spitalul suport, în vederea îngrijirii pacienţilor infectaţi COVID-19, având în vedere faptul că la Blaj sunt internate persoane confirmate cu forme grave sau critice sau cu alte patologii asociate (în această categorie sunt incluse şi cazurile COVID-19 asimptomatice, dar care necesită spitalizare pentru altă patologie). Este de apreciat colaborarea dintre unităţile spitaliceşti pentru combaterea efectelor provocate de virusul SARS-CoV-2.
Până în acest moment, prin ordine emise de Prefectul judeţului Alba au fost detaşaţi 6 medici specialişti ATI, boli infecţioase şi gastroenterologie, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Spitalul Municipal Sebeş, Spitalul Municipal Aiud şi Spitalul Orăşenesc Cugir.
Totodată, prin ordin emis de dl. Raed Arafat – Secretar de stat, Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a fost transferat un medic rezident epidemiolog din Constanţa.
În momentul de faţă sunt în lucru şi alte transferuri, care vor fi realizate în cel mai scurt timp.
Prefectul judeţului Alba, dl. Nicolae Albu, mulţumeşte personalului medical care în aceste zile se află în prima linie a luptei cu noul coronavirus şi, totodată, medicilor care au acceptat provocarea de a fi detaşaţi pentru a-şi ajuta colegii din Spitalul Municipal Blaj, aceştia reprezintând un exemplu de profesionalism şi dedicare.
Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22561 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*