„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”: Polițiștii din Alba au stat de vorbă cu elevii din județ. Temele abordate au fost dedicate prevenirii delincvenței juvenile

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Campania „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, desfășurată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, a continuat cu activităţi dedicate prevenirii delincvenţei juvenile.

Marţi, 29 septembrie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate din cadrul poliţiilor municipale şi orășenești, împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba au participat la întâlniri interactive cu elevi din unităţile de învățământ din judeţ.

Temele abordate au fost „Prevenirea delincvenţei juvenile”, saptamana prevenirii criminalitatii„Prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ” şi „Prevenirea consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, în rândul adolescenţilor”.

Prezentarea temelor a fost urmată de dezbateri interactive în cadrul cărora elevii au primit răspunsuri argumentate de la poliţişti şi au aflat detalii legate de consecinţele unui comportament violent, a consumului de droguri, dar şi cu privire la răspunderea penală a minorilor, vârsta de la care răspund penal şi contravenţional şi măsurile de sancţionare ce li se pot aplica în cazul în care comit fapte antisociale.

Totodată, elevilor le-au fost distribuite materiale informativ-preventive şi le-au fost adresate recomandări pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor.

saptamana prevenirii criminalitatii 1

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23672 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*