Sancțiuni de peste 35.000 de lei pentru șoferii din Alba în urma unei acțiuni de prevenire a accidentelor

Mircea Trifu

politieÎn data de 26 iunie, poliţiştii Serviciului Rutier Alba, au organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere datorate, în special, vitezei excesive. Poliţiştii au aplicat 293 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 38.425 lei din care 172 pentru depăşirea regimului legal de viteză. Au fost reținute două permise de conducere şi 7 certificate de înmatriculare şi au fost constatate două infracţiuni la regimul rutier.

Exemplu: La data de 26 iunie, orele 14,06, poliţiştii rutieri din Zlatna au oprit, pentru control, autoturismul condus de C.V.T., un bărbat de 53 de ani, din Zlatna.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au stabilit de asemenea că bărbatul avea permisul de conducere suspendat. Pe numele său au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având permisul de conducere suspendat şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22561 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*