Sancțiuni de 13.500 lei aplicate de polițiștii din Alba în urma unei acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere

politieÎn data de 15 februarie, între orele 1800-0200 , poliţiştii Serviciului Rutier Alba împreună cu poliţiştii rutieri din Alba Iulia, Aiud, Ocna Mureş şi Teiuş, au organizat, pe raza municipiului Aiud, a orașului Ocna Mureş precum şi a localităților limitrofe acestora, o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea ilegalităţilor privind circulaţia pe drumurile publice.

În cele 8 ore de acţiune, poliţiştii au aplicat 74 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 13.500 lei, au reţinut două permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

De asemenea au constatat 3 infracțiuni de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Exemple

Pe D.J. 107 E, pe raza comunei Lopadea Nouă,  a fost depistat F.F., de 53 de ani, din Lopadea Nouă, care conducea un autoturism fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0, 54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 19,05, pe D.J. 107 D – pe raza localităţii Fărau, a fost depistat V.S., de 42 de ani, din localitatea Adamuş, judeţul Mureş, care conducea un autoturism fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0, 49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 19,42, pe Drumul Comunal 3, la ieşirea din localitatea Cisteiu de Mureş a fost oprit, pentru control, un autoturism condus de V.A.A., de 38 de ani, din Ocna Mureş. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Aiud unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cele 3 cazuri expuse mai sus, faţă de conducătorii auto au fost întocmite acte premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 25900 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*