Sâmbătă: Liberalii își aleg noua conducere a partidului. Alin Ignat, purtator de cuvânt PNL Alba Iulia: “Misiunea noastră imediată este realizarea unei opoziții reale”

Mircea Trifu

pnlÎn acest weekend, membrii Partidului Național Liberal își stabilesc noua conducere, la nivel național. Sâmbătă, 17 iunie, va avea loc, la Romexpo, Congresul PNL, eveniment la care vor participa 5000 de delegați din toată țara și în cadrul căruia va fi ales președintele partidului, pentru un mandat de patru ani. A doua zi, pe 18 iunie, se întrunește Consiliul Național de Coordonare al PNL, unde, peste 2000 de liberali vor alege Biroul Permanent Executiv, forul care va conduce partidul, alături de noul președinte.

Organizația municipală, PNL Alba Iulia, va participa la cele două evenimente, cu o delegație condusă de viceprimarul Paul Voicu, președintele filialei. La Congres, liberalii albaiulieni vor fi reprezentați de 35 de delegați, din care 10 de drept și 25 aleși, iar pe 18 iunie, la Consiliul Național, delegația va fi formată din 25 de membri. Reprezentanții PNL Alba Iulia vor susține, la evenimentele din acest sfârșit de săptămână, moțiunea lui Ludovic Orban, „Partidul Național Liberal – Forța dreptei”, în urma votului covârșitor acordat acestei candidaturi, în Colegiul Director Județean. Al doilea obiectiv esențial al organizației noastre este susținerea candidaturii președintelui PNL Alba, domnul Mircea Hava, la funcția de prim-vicepreședinte al Biroului Permanent Executiv, considerând că experiența politică și cea în administrație, îl recomandă ca fiind cel mai potrivit pentru această demnitate. Avem convingerea că domnul Ludovic Orban, alături de echipa pe care o propune, reprezintă soluția de care PNL are nevoie pentru a redeveni o alternativă puternică și coerentă la politicile dezastruoase promovate de PSD. Credem că moțiunea pe care o susținem, la aceste alegeri interne, este cea care va confirma poziția Partidul Național Liberal ca lider al dreptei românești și va conduce partidul nostru spre recâștigarea încrederii electoratului din România.

alin-ignat-3Începând cu 19 iunie, toate forțele din PNL trebuie să vină împreună, înțelegând că misiunea noastră imediată este realizarea unei opoziții reale, solide și puternic argumentate împotriva PSD, partidul care în aceste zile aruncă România în haos. Acesta este un prim pas, extrem de important, dar deloc suficient, în parcursul viitor al partidului. Avem nevoie de politici de dreapta autentice, pe care trebuie să le transpunem în programe propuse românilor. Suntem încrezători că, în plan intern, alegerea noii echipe de conducere va duce la desăvârșirea procesului de fuziune, la consolidarea democrației interne și la mai buna comunicare în interiorul partidului, la o nouă abordare privind resursa umană și conceptul de carieră politică pentru membrii liberali. Revitalizarea comisiilor de specialitate, dar și o conducere mereu aproape de primari, vor duce la găsirea celor mai bune soluții pentru cetățeni, in toate domeniile de activitate și raportat la nevoile comunităților în care trăiesc.

Partidul Național Liberal se află în fața unui moment crucial în existența sa, un moment hotărâtor pentru dreapta românească și fundamental pentru România și suntem convinși că parteneriatul strâns cu Președintele Klaus Iohannis și efortul noii echipe de lideri, generată de alegerile interne, vor da oamenilor alternativa reală la actuala putere.

Alin Ignat, Vicepreședinte / Purtător de cuvânt al PNL Alba Iulia

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22545 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*