Sâmbătă: La Alba Iulia va avea loc Festivalul Luminii. Cercetașii vă invită să redescoperiți frumusețea lucrurilor mărunte

festivalul luminiiFestivalul Luminii este un eveniment aparte, în cadrul căruia cercetașii își propun să creeze o ambianță care să îi ajute pe toți cei care îi vizitează să se deconecteze preț de câteva minute de agitația cotidiană și să intre într-o lume feerică, construită de gulguțe.

Forme din gulguțe colorate, o expoziție foto în aer liber cu cei 20 de ani de poveste ai grupului de cercetași, o gulguță imensă unde fiecare poate completa răsunsul la întrebarea „Care sunt lucrurile mărunte care îți fac ziua mai bună?”, toate acestea, dar și alte activități care vor completa această lume de poveste, vor fi prezente la această ediţie a Festivalului Luminii.

Anul acesta va exista la Festivalul Luminii și un schimb liber cu cărți, pentru că și cărțile sunt un mod de a ieși din cotidian, intenţia cercetaşilor fiind de a încuraja lectura, ca mod de a redescoperi frumusețea lucrurilor mărunte. Asfel, cercetașii vă invită să veniți la festival cu o carte (sau mai multe) pe care să o donați, putând alege în schimbul ei oricare alta din cele donate de ceilalți. Cartea trebuie împachetată în hârtie, pentru a nu fi vizibile coperta, titlul sau autorul. Însă, pe hârtia de împachetat, pot fi scrise detalii despre ceea ce vi s-a părut mai interesant din cartea respectivă. Poate fi un citat, o părere personală, chiar și motivul pentru care dăruiți cartea.

Festivalul Luminii în Alba Iulia va avea loc sâmbăta, 4 octombrie, de la 19:30 până la 21:30 în zona Poarta I – Poarta a III-a (Obelisc).

Cercetaşii vă așteaptă, așadar, să vă rupeți câteva minute de cotidian, agitație și de stres, și să redescoperiți frumusețea lucrurilor mărunte.

Festivalul Luminii a apărut la idee în 2004 la Cluj, urmând ca în 2008 să se extindă la nivel național, evenimentul devenind unul sincron. La Alba Iulia, festivalul a ajuns la a 5-a ediție. Festivalul a fost programat inițial să se desfășoare pe data de 17 mai, dar din cauza condițiilor meteo, doar o parte din locațiile din țară au reușit să realizeze festivalul.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21549 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*