Sâmbătă: La Alba Iulia va avea loc cea de-a VII-a ediție a Memorialului „Nicolae Linca”. Meciuri de box în amintirea singurului campion olimpic al României la sportul cu mănuși

lincaSâmbătă, 6 decembrie, de la orele 16:00, la Casa de Cultură a Studenților va avea loc cea de-a VII-a ediție a Memorialului „Nicolae Linca”. În cadrul evenimentului organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Alba și C.S. Unirea Alba Iulia, se vor disputa mai multe meciuri de box. Intrare liberă.

Nicolae Linca s-a născut în anul 1929 în Cergăul Mare, judeţul Alba. Acesta a făcut performanţă în box, câştigând de-a lungul carierei 281 de meciuri. A pierdut doar 25 de partide. A fost singurul campion olimpic al României la box. Sportivul a câştigat cea mai importantă medalie din sport la Jocurile Olimpice de la Melbourne, în 1956. L-a învins pe Frederick Tiedt din Irlanda la categoria semimijlocie. De remarcat este faptul că în ultimele meciuri, inclusiv finala, Linca a jucat cu o luxație la un deget al mâinii drepte.

afis linca

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22607 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*