Sâmbătă: CSU Alba Iulia întâlnește, pe teren propriu, pe CSM Târgoviște. Meci dificil pentru universitare

csu 10Primul test adevărat din acest sezon pentru echipa lui Miroslav Popov are loc sâmbătă seară, într-un meci care contează pentru etapa a IV-a a Ligii Naționale de baschet feminin, când CSU Alba Iulia întâlnește campioana CSM Târgoviște. Meciul se anunță unul dificil pentru universitare, având în vedere că întâlnesc pe nimeni alta decât campioana en-titre, CSM Târgoviște, echipa care a eliminat-o sezonul precedent pe CSU în semifinale și una din formațiile de tradiție din acest sport din România. Totuși, gazdele ar putea avea un atu dat de faptul că joacă în fața propriilor suporteri și pot aborda partida cu încredere având în vedere că debutul de sezon a demonstrat că dâmbovițencele sunt de învins, fiind deja depășite de Sepsi Sf. Gheorghe în Cupa României, respectiv de ICIM Arad în campionat. În ceea ce privește debutul de sezon, acesta este mai bun pentru gazde care sunt neînvinse, în cele două competiții interne, legând cinci victorii consecutive, două în Cupa României, tur-retur cu Nova Vita Tg. Mureș, respectiv trei în campionat cu Phoenix Galați, Olimpia Brașov și Universitatea Cluj-Napoca. Lucrurile nu au stat la fel de bine pentru adversarele universitarelor, care au avut un start de sezon mai dificil pe care nu l-au gestionat așa cum trebuie. Astfel, CSM Târgoviște a fost eliminată din optimile Cupei, de Sepsi Sf. Gheorghe după o manșă retur dezastruoasă, pierdută la diferență de 20 de puncte în deplasare, iar în campionat a fost învinsă în manșa inaugurală de eterna rivală ICIM Arad, reușind pe de altă parte alte două victorii cu CSBT Alexandria și Universitatea CSM Oradea. De remarcat însă că târgoviștencele au reușit cucerirea trofeului Supercupa României, în detrimentul acelorași arădence.

În întâlnirile directe avantajul este clar de partea trupei din județul Dâmbovița, care conduce cu scorul de 13-3, reușind să câștige și ultimele două partide oficiale face to face, cele din semifinalele campionatului precedent. Pe lângă aceste confruntări din competiția internă, de menționat că singurele partide amicale susținute de CSU în pre-sezon au avut loc chiar în compania campioanei, ambele s-au desfășurat în Sala de Sport a Universității, iar scorul întâlnirilor a fost de 1-1, cele două combatante reușind să își adjudece câte o confruntare. Partida dintre CSU Alba Iulia și CSM Târgoviște va avea loc sâmbătă, 11 octombrie 2014, cu începere de la ora 18:00, în Sala de Sport a Universității din Alba Iulia.

Declarație Miroslav Popov: Împotriva lui CSM Târgoviște vom avea un meci cu adevărat dificil, dar pentru noi este important să jucăm la potențialul maxim din acest moment, să evităm greșelile, iar dacă avem ocazia să obținem victoria să profităm de ea, vom face tot posibilul să câștigăm. Târgoviște este o echipă puternică, cu jucătoare valoroase, dar nici noi nu consider că suntem mai prejos și sper să putem profita de avantajul propriului teren. Cred că ne va lipsi enorm Elisabeth Pavel în acest meci, deoarece aveam nevoie de o jucătoare înaltă, puternică, capabilă să se poată lupta sub panou cu masivii pivoți ai campioanei en-titre.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22017 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*