Sâmbătă: CSU Alba Iulia întâlnește, pe teren propriu, pe CSBT Alexandria

csu vs piestanske cajky 39La doar trei zile de la meciul derby cu ICIM Arad, din cadrul Ligii Europei Centrale, CSU întâlnește mâine, sâmbătă, 30 noiembrie, cu începere de la ora 18:00, pe teren propriu, pe CSBT Alexandria, într-o partidă ce contează pentru etapa a X-a a campionatului național de baschet feminin, Divizia A. Partida se anunță una extrem de echilibrată, având în vedere poziționarea în clasament a celor două echipe (CSU – locul 2 cu 8 victorii și o înfrângere; CSBT – locul 3 cu 8 succese și un meci pierdut), dar și forma de moment a combatantelor. Universitarele din Alba Iulia pot profita însă de avantajul propriului teren, dar și de faptul că au reușit să câștige ultimele cinci partide directe cu adversarele din județul Teleorman.

În ceea ce privește prestația din campionat de până acum, cele două au arătat o formă bună în debut de sezon și au avut un parcurs asemănător. Astfel, gazdele au reușit să treacă fără probleme de echipele ”mici”, au obținut două victorii extrem de importante, acasă, cu CSM Târgoviște și Sepsi Sf. Gheorghe, singura înfrângere venind împotriva campioanei ICIM Arad. De cealaltă parte, trupa din Alexandria a reușit surpriza etapei a II-a, când a învins pe Sepsi Sf. Gheorghe, meci după care și-a continuat parcursul bun cu o singură excepție, partida pierdută cu CSM Târgoviște, în deplasare.

În întâlnirile directe scorul este de 5-3 în favoarea universitarelor din Alba Iulia, care au reușit performanța de a câștiga ultimele cinci partide față în față. Sezonul precedent, cele două combatante s-au întâlnit de patru ori, în jocurile tur-retur din campionat, dar și în dubla manșă din sferturile Cupei României. În respectivele dispute, CSU Alba Iulia s-a impus de fiecare dată, cea mai strânsă partidă fiind chiar ultima directă, când sportivele antrenate de Miroslav Popov s-au impus la o diferență de un singur punct.

Declarație Miroslav Popov:

Va fi o partidă dificilă, însă extrem de importantă pentru noi, pentru care ne-am pregătit foarte bine și sper să o câștigăm. Am exersat câteva lucruri noi la antrenamente, dar și în partidele precedente, cu care încerc să suprindem adversarul. Sper ca fetele să fi trecut peste înfrângerea cu Aradul de miercuri, iar în meciul cu Alexandria să fie concentrate și să greșească mai puțin. Este important să începem bine meciul, pentru a nu fi nevoiți să ne aflăm din nou în urmărirea adversarului.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23672 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*