Sâmbătă: Baschetbalistele de la CSU Alba Iulia întâlnesc, pe teren propriu, formația Universitatea Cluj-Napoca

csuNevoie mare de victorie de redresare după eșecul de la Brașov pentru CSU Alba Iulia sâmbătă seară, când pe propriul teren echipa albaiuliană întâlnește pe Universitatea Cluj-Napoca, într-o partidă care contează pentru etapa a VII-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Misiunea nu pare să fie deloc una ușoară pentru trupa lui Popov și Lăncrănjan, care deși le-a învins deja de două ori în pre-sezon în amicale pe clujence, trebuie să fie extrem de atentă, deoarece acestea s-au întărit și închegat ca lot de jucătoare, dar și pe banca tehnică, unde a ajuns de câteva zile titratul antrenor sârb Dragan Petricevic, care are ca scop clar de a crea la Cluj-Napoca o echipă de top. Totuși, universitarele sunt foarte tari pe teren propriu, având un atu puternic în faptul că joacă în fața propriilor suporteri.

În ceea ce privește debutul de sezon, ambele formații au înregistrat câte două insuccese, reușind însă să câștige toate celelalte partide disputate în campionat. Astfel, CSU Alba Iulia a trecut de CSBT Alexandria, Phoenix Galați, BCM Danzio Timișoara și CSM Târgoviște, însă a pierdut în fața Olimpiei Brașov și vicecampioanei Sepsi Sf. Gheorghe. De cealaltă parte, Universitatea Cluj-Napoca a reușit să învingă pe Rapid București, Phoenix Galați și CSBT Alexandria și a cedat în fața celor de la Sepsi Sf. Gheorghe și BCM Danzio Timișoara.

În confruntările anterioare CSU este clar în avantaj, scorul fiind de 14-4 petru universitare, care au reușit să câștige ultimele 10 dispute față în față. Cele două combatante s-au întâlnit de două ori în presezon, odată la Cluj-Napoca, altădată la Alba Iulia, învingătoarea fiind aceeași, trupa lui Popov, care nu a avut deloc probleme să își adjudece victoria în niciuna din cele două partide.

În pauza competițională, ambele formații au suferit importante modificări de efectiv. Astfel, la CSU au sosit 6 straniere (americancele Vanessa Abel, Asia Logan, Mariah King și Adrienne Webb, respectiv bulgaroaica Stefka Miteva și macedoneanca Jelena Antic), respectiv 2 baschetbaliste autohtone (Sonia Ursu și Elena Dincă), din lotul de sezonul trecut regăsindu-se și anul acesta Alexandra Uiuiu, Marta Fodor, Mihaela Gherman și Andreea Beldian. Banca tehnică este formată în continuare din Miroslav Popov, antrenor principal și George Lăncrănjan, antrenor secund. De cealaltă parte, trupa din Cluj-Napoca s-a întărit considerabil cu 3 americance, 2 sârboaice, dar și cu româncele revenite la club, Flavia Ferenczi și Kata Meszaros. Pe banca tehnică se află de câteva zile sârbul Dragan Peticevic, ca principal, ajutat de conaționalul Miljan Medvedj și Mihai Coldea, ca secunzi.

Partida va avea loc în Sala de Sport a Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, sâmbătă, 31 octombrie 2015, cu începere de la ora 18:00.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 24667 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*