Sâmbătă: Acțiune caritabilă pentru copiii defavorizați la meciul dintre CSU Alba Iulia și Sepsi Sf. Gheorghe

csu 10Ultima fază din acest sezon pentru CSU Alba Iulia debuteaza mâine, sâmbătă seară, cu începere de la ora 18:00, în Sala de Sport a Universităţii, când echipa universitară întâlnește în prima partidă din finala mică a Campionatului Naţional de baschet feminin, pe Sepsi SIC Sf. Gheorghe. Meciul se anunță unul al orgoliilor, dar și în care se întâlnesc două formații ”rănite”, după ce au pierdut în semifinale în doar două manșe, împotriva vicecampioanei, CSM Târgoviște, respectiv campioanei en-titre, ICIM Arad. Chiar dacă disputa se anunță una extrem de echilibrată, trupa lui Miroslav Popov pornește favorită, având în vedere că evoluează în fața propriilor fani, loc în care s-au impus de fiecare dată în fața covăsnencelor, în 4 confruntări. În plus va conta foarte mult și dorința foarte mare a universitarelor de a cuceri medalia de bronz și poziționarea pe treapta a treia a podiumului final, continuând astfel parcursul ascendent al clubului din ultimele sezoane.

Cele două combatante din finala mică au ajuns în acest stadiu al campionatului după ce au pierdut în semifinale cu CSM Târgoviște, respectiv ICIM Arad, după confruntări încheiate în doar două partide. Astfel, CSU Alba Iulia a piedut cu 2-0 în semifinale cu campioana CSM Târgoviște după două înfrângeri destul de dure, în urma unor partide în care sportivele lui Popov nu s-au regăsit deloc, nereușind să joace la potențialul dorit. De cealaltă parte, Sepsi Sf. Gheorghe a avut cam același parcurs, cu două înfrângeri fără istoric, adversara de la ICIM Arad arătându-se mult prea puternică pentru covăsnence.

csu donatiÎn acest sezon, înaintea confruntărilor din playoff, cele două echipe s-au întâlnit de două ori, în diputele tur-retur din campionat, ambele câştigate de CSU. În prima dintre ele, desfășurată în partea de început a sezonului, în Sala Universității din Alba Iulia, trupa lui Popov s-a impus scor 78-65, în timp ce în manșa retur, din Sala ”Katy Szabo” din Sf. Gheorghe echipa universitară a învins scor 50-46, în urma unei partide jucate cu multă intensitate, cu multe ratări, diferența făcându-se în final pe jocul defensiv. Scorul întâlnirilor directe între cele două combatante este în acest moment de 6-1 pentru trupa lui Popov.

Declarație Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: Sper ca jucătoarele mele să se poată controla și concentra în confruntările din finala mică, iar cu Sepsi fără Prahalis consider că putem juca normal. Cred că problema străinelor, în special a americancelor, de la ambele formații, este că sunt deja cu gândul acasă, iar acest lucru va conta mult, iar care echipă se va concentra mai bine va lua medalia. Eu sper ca noi să fim aceia, deoarece suntem echipa mai bună și avem avantajul terenului propriu.

Acțiune caritabilă pentru copiii defavorizați

La partida de mâine, Clubul Sportiv Universitatea din Alba Iulia invită toți suporterii care vor veni la sală să-și susțină echipa favorită să vină ”însoțiți” de o jucărie, pe care să o arunce la începutul partidei în teren. Acestea vor ajunge la copiii Casei de copii de Tip Familial ”Rița Gărgărița” din Alba Iulia. În prezent, în locația aflată în cartierul Bărăbanț, sunt găzduiți 21 de copii separați temporar sau definitiv de parinți și copii cu nevoi speciale (deficiență intelectuală), care pentru susținerea școlarizării beneficiază de protecție specială. Este vorba despre un gest mic, dar important, pentru copiii inocenți, cu care soarta a fost mai puţin îngăduitoare și care nu au putut gusta în totalitate de bucuriile vieții.

Declarație Larisa Toma, pivot CSU Alba Iulia: Nu suntem prima echipă care face acest lucru, și anul trecut la Craiova s-a întâmplat ceva asemănător, însă este o inițiativă lăudabilă. Copiii pot fi ajutați, jucăriile le aduc un zâmbet pe buze, dar consider că acești copii defavorizați, care nu au niciun suport, pot fi ajuttați cu mai multe lucruri. Cred că ei ar putea fi aduși la sală chiar la fiecare meci, sunt sigură că i-ar bucura foarte mult. Mai cred că lumea ar trebui să se uite mai atent în stânga și dreapta la acești copii pentru că merită foarte mult din partea noastră. Sper din tot sufletul ca lumea să vină în număr mare cu jucării la sală, chiar și eu am să cumpăr o jucărie special pentru acest moment, pentru a ajunge la un copil, pentru că ei merită toată atenția noastră.

Despre Redacția ProAlba 30750 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*