Salbă de medalii pentru albaiulieni la naţionalele de juniori la şah

Tampea 1După ce s-au remarcat în proba de şah clasic, tinerii şahişti albaiulieni s-au aflat printre protagoniştii naţionalelor de juniori la şah şi în probele “scurte” ale competiţiei.

Proba de şah rapid s-a dovedit a fi şi de această dată “specialitatea casei” pentru juniorii albaiulieni. Extrem de motivat după medalia de bronz obţinută la proba de şah clasic, Radu Ţâmpea (CSU Alba Iulia) nu a lăsat nicio şansă adversarilor săi obţinând 8,5 puncte în 9 partide, cu un punct mai mult decât următorul clasat Teodor Nedelcu (CS Micul Prinţ Brăila). Acesta a fost primul titlu de campion naţional de juniori pentru mezinul delegaţiei albaiuliene care a început să studieze şahul la vârsta de 5 ani cu Florin Ungurean, un tânăr şahist albaiulian aflat de câteva luni la muncă în Germania, şi care în prezent este antrenat de maestrul FIDE Marius Ceteraş şi multiplul campion de juniori Mihnea Costachi (14 ani). Nici acesta din urmă nu s-a lăsat mai prejos câştigând titlul de campion naţional de şah rapid la categoria sa de vârstă. Fără să rişte prea mult, Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) s-a impus cu 7,5 puncte din 9 partide (6 victorii şi 3 remize), devansându-i pe Vlad Zubcu (CS Politehnica Iaşi) 7p şi Alexandru Călin (CS Micul Şahist Iaşi) 6,5p.

Tampea si Costachi 2Competiţia s-a încheiat cu proba cea mai spectaculoasă, cea de blitz, în care concurenţii au avut la dispoziţie ca timp de gândire câte 3 minute pentru toată partida, plus încă 2 secunde adiţionale la fiecare mutare efectuată. Şi la această probă juniorii CSU Alba Iulia au fost foarte determinaţi obţinând noi medalii de aur. Dacă Radu Ţâmpea a lăsat 3 remize adversarilor, impunându-se în faţa lui Mihai Hogaş (CS Micul Şahist Iaşi) datorită coeficientului Bucholtz superior, ambii acumulând câte 7,5 puncte, Mihnea Costachi a fost mai puţin darnic cu adversarii săi, câştigând toate cele 9 partide! Juniorul albaiulian i-a devansat cu 2 puncte pe următorii clasaţi Alexandru Banzea (ACS Apa Nova Bucureşti) şi Vlad Zubcu (Politehnica Iaşi). Un bilanţ excelent de 6 medalii, dintre catre 5 de aur şi una de bronz, pentru juniorii de la CSU Alba Iulia.

Mihnea 1Teiuşanul Adrian Sechereş (CSS 1 Timişoara) s-a remarcat şi el în ultimele probele obţinând titlul de campion naţional la blitz, precum şi două medalii de argint în probele de dezlegări şi şah rapid la categoria băieţi sub 16 ani.

Alte trei medalii vor veni pentru o perioadă mai scurtă de timp în judeţul Alba aduse de Diana-Alexandra Ciungan (CS Logic 64 Braşov), şahista braşoveancă urmând a-şi petrece ultimele zile ale vacanţei de Paşti alături de bunicii ei la Ocna Mureş. După titlul de campioană naţională obţinut în proba de şah clasic, Diana a obţinut alte două medalii de argint în probele de dezlegări şi şah rapid.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 16222 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*