Șahistul albaulian Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 20 la Campionatul European de juniori de la Praga

mihnea costachi pragaCu 4,5 puncte acumulate in primele 6 runde, juniorul albaiulian Mihnea Costachi avea nevoie de un final de turneu perfect pentru a obtine o clasare pe podium. De aceea Mihnea a abordat runda a 6-a, in care juca impotriva bulgarului Martin Petrov, favoritul numarul 2 al turneului, intr-un mod foarte transant. In pozitie aproximativ egala, juniorul bulgar a propus remiza, refuzata insa de Mihnea, care a riscat si in cele din urma a pierdut.

In ultimele doua runde, Mihnea a obtinut o remiza cu norvegianul Johannes Haug si o victorie impotriva vicecampionului Romaniei de juniori sub 16 ani, Alexandru Banzea. Cu 6 puncte din 9 partide, Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 20 din cei 131 de participanti la categoria sa de varsta, un rezultat sub asteptarile sale. Podiumul a fost ocupat de Timur Fakhrutdinov (Rusia) 7,5 puncte, urmat de Igor Janik (Polonia) 7,5 puncte si Alexey Sorokin (Rusia) 7 puncte.

Pentru Mihnea urmeaza trei saptamani de pauza competitionala si apoi cel mai important turneu al anului, Campionatul Mondial de juniori sub 16 ani de la Khanty Mansyisk (Rusia).

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29598 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

  1. Sunt convins ca sunt in jurul sau persoane, care ii vor analiza comportamentul mental, felul in care abordeaza un turneu, fiecare partida,tinand cont de caracterul mental al fiecarui adversar. Pregatirea mentala de dinainte, in jurul unui obiectiv si nu a unui vis sau a unei dorinte, este o meserie, chiar o arta. Succes si valoare! Dumidalba

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*