Șahistul albaiulian Mihnea Costachi, între premianți la Cupa Orașului Tasnad

mihnea costachiJuniorul albaiulian Mihnea Costachi (15 ani) a continuat seria evolutiilor foarte bune si la Cupa Orasului Tasnad, un open international de seniori care a reunit la start 81 de participanti din 7 tari: Franta, Germania, Moldova, Serbia, Ucraina, Ungaria si Romania. Valoarea turneului a fost una ridicata, intre participanti aflandu-se 3 mari maestri internationali, 10 maestri internationali si 8 maestri FIDE, fondul total de premiere fiind de 13000 lei, dintre care 3100 lei pentru primul clasat.

La capatul celor 7 runde desfasurate in sistem elvetian, Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) s-a clasat pe un excelent loc 4 cu 5 puncte (3 victorii si 4 remize), fiind devansat de un trio format din maestrii internationali Dan Bogdan (Sah Club Vados Arad), Gabor Nagy (Ungaria) si Adrian Petrisor (Sah Club Galati), toti cu 5,5 puncte. Pentru clasarea pe locul 4 Mihnea Costachi a fost recompensat cu un premiu de 900 lei. Un rezultat bun a obtinut si maestrul FIDE Ovidiu Lupu (CSO Cugir), clasat pe locul 16 cu 5 puncte.

Pentru Mihnea Costachi, openul de la Tasnad a fost ultima repetitie inaintea Campionatelor Europene de juniori de la Porec (Croatia), care se vor desfasura in perioada 20 septembrie – 1 octombrie. Vestea buna este ca atat la aceasta competitie europeana, cat si la Campionatele Mondiale de juniori de la Porto Carras (Grecia), Mihnea Costachi va continua sa reprezinte municipiul Alba Iulia, urmand ca pana la sfarsitul anului sa aiba dubla legitimare la CSU Alba Iulia si Politehnica Iasi, club pentru care va juca in Superliga Nationala pe echipe. Tot dubla legitimare vor avea si alti doi juniori ai CSU Alba Iulia, George Ileana si Iustin Ciorgovean, acestia urmand sa joace in Campionatul National pe echipe pentru CS Universitatea de Vest Timisoara.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29599 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*