Șahiștii clubului CSU Alba Iulia printre premianții Openului „Turneul Regilor Romgaz”, desfășurat la Mediaș

sah Turneul Regilor Romgaz 06Municipiul Medias este in aceasta saptamana gazda “Turneului Regilor Romgaz”, care in acest an se desfasoara sub forma unui festival sahist international in care evenimentul principal este meciul intre nationalele de seniori ale Romaniei si Chinei, ultima fiind campioana olimpica “en titre” la sah.

In paralel cu acest meci, in care dupa 3 dintre cele 4 runde China conduce cu 9,5 – 2,5, marti dupa-amiaza s-a desfasurat “Openul Turneul Regilor Romgaz” de sah rapid, avand cu un fond total de premiere la cele 4 sectiuni (seniori, elevi clasele I-IV, elevi clasele V-VIII si elevi clasele IX-XII) de 9500 lei si care a reunit la start 149 de participanti. Cei trei sahistii ai clubului CSU Alba Iulia au avut evolutii foarte bune, toti trei aflandu-se la final printre premiantii festivalului.

La sectiunea elevi clase I-IV Radu Tampea (8 ani) a obtinut 7 victorii din 7 partide, castigand in mod autoritar locul 1 in fata lui Sony Laurentiu Sipos (Potaissa Turda) 6p si Aurel Tutelea (ACS Logismart Sibiu) 5,5p. Micutul sahist albaiulian, care este si campion national de copii sub 8 ani la sah rapid, a obtinut un premiu de 300 lei.

sah Turneul Regilor Romgaz 07In turneul principal de seniori, Marius Ceteras s-a clasat pe locul 3, iar Mihnea Costachi pe locul 6, ambii cu 5 puncte din 7 partide, cu o jumatate de punct mai putin decat primii doi clasati, maestrii internationali Daniel Moldovan (Victoria Techirghiol) si Lucian Miron (ACS Apa Nova Bucuresti) si la egalitate de puncte cu alti 5 jucatori: MI Daniel Baratosi (CSU Ploiesti), MI Codrut Florescu (CS Deva), CM Radu-Cristian Toma (Sah Club Brasov), MI Irina Bulmaga (Politehnica Iasi) si Constantin Turlea (CSU Ploiesti). Daca Marius Ceteras, beneficiarul celui mai mare coeficient de departajare Bucholtz din plutonul urmaritor, a obtinut un premiu de 1000 lei, medaliatul cu bronz la mondialele de juniori sub 14 ani Mihnea Costachi a trebuit sa se multumeasca cu un premiu de 400 lei datorita coeficientului Bucholtz inferior.

De remarcat si evolutia lui Ioan-Aurel Roncea (Sebes) care cu 3,5 puncte a obtinut locul 1 la veterani si un premiu de 300 lei.

Cei trei sahisti de la CSU Alba Iulia prezenti la turneul de la Medias vor participa in week-end la Campionatele Nationale de sah rapid si blitz pentru seniori care se vor desfasura la Baia Mare.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22643 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*