Şahistii albaiulieni în competiţii

Finalul anului competiţional 2012 îi găseşte pe tinerii şahisţi albaiulieni angrenaţi în mai multe competiţii de pregătire pentru sezonul viitor. In săptămâna care s-a încheiat Adrian Sechereş, Mihnea Costachi şi Radu Ţâmpea, deşi au luat startul în trei competiţii în care au avut de înfruntat adversari mult mai în vârstă, au făcut faţă cu brio, demonstrând că se află într-un progres valoric constant.

Cotat ca favoritul 13 în turneul open de seniori de la Piestany (Slovacia), la care au participat 59 de jucători din Cehia, România, Slovacia şi Ungaria, Adrian Sechereş (14 ani) s-a clasat pe locul 9 cu un total de 5,5 puncte din 8 partide. Rezultatul obţinut i-a adus elevului Colegiului Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia un câştig de 16 puncte ELO şi premiul special pentru cel mai bun tânăr sub 15 ani.

Un alt junior albaiulian, Mihnea Costachi (12 ani), elev al Şcolii cu clasele I-VIII “Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, s-a clasat pe locul secund în turneul open de seniori “Cupa Arl – ediţia a III-a” desfăşurat la Cluj Napoca, terminând competiţia neînvins cu 3 victorii şi 3 remize, rezultat care i-a adus şi 17 puncte ELO. Turneul a fost câştigat de Doru Fărcaş (Potaissa Turda), podiumul fiind completat de maestrul aiudean Ionel Miron.

Lider detaşat în circuitul anual clujean “Cupa Danone” la categoria copii sub 8 ani, mezinul clubului municipal de şah albaiulian Radu Ţâmpea (6 ani), elev în clasa I a “Şcolii cu clasele I-VIII Mihai Eminescu” din Alba Iulia, a participat în etapa din ultimul weekend la o categorie superioară de vârstă, copii sub 10 ani, clasându-se la final pe locul 2 din16 participanţi. De remarcat şi evoluţia excelenta  a juniorilor de la CSO Cugir, Ilie Arion şi Eduard Şubredu, elevii profesorului Vasile Lupu clasându-se pe primele două locuri la categoria copii sub 8 ani a aceleiaşi competiţii.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21089 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*