S-a încheiat stagiunea 2014-2015 la Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia. Peste 15.000 de spectatori au fost prezenți în cadrul proiectelor teatrului

punguta cu 2 bani 1Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia anunță închiderea stagiunii 2014 – 2015 în care s-a bucurat de un număr de aproximativ 15.500 de spectatori prezenți în cadrul proiectelor teatrului: Festivalul Internațional de Teatru „Povești” Alba Iulia, Prefața Festivalului de Teatru, Postfața Festivalului de Teatru, Gesturi pentru toți (spectacole gratuite adresate copiilor din centrele de plasament, case de copii, persoane cu dizabilități), Caravana cu păpuși, Experiențe teatrale (participări la festivaluri naționale și internaționale), Ziua teatrului de animație, Povești noi pentru copii (premiere), parteneriate și producții cu alte instituții.

„Caravana cu păpuși” este cel mai important proiect deoarece prin el teatrul își prezintă spectacolele proprii copiilor din toate școlile și grădinițele din Alba Iulia dar și din județul Alba: Oarda de Sus, Oarda de Jos, Ighiu, Ighel, Hăpria, Țelna, Ampoița, Tăuț, Meteș, Șard, Micești, Bucerdea, Șeușa, Ciugud, Galda de Jos, Galda de Sus, Galtiu, Sântimbru, Sântimbru Fabrică, Oiejdea, Cetea, Benic, Partoș, Ocna Mureș, Uioara, Valea Lungă, Cergău, Lupu, Șugag, Dobra, Săsciori, Blaj, Tiur, Sebeș, Săliște, Deal, Tărtăria, Vințu de Jos, Sibișeni, Vurpăr, Jidvei, Cetatea de Baltă, Cugir, Baia de Arieș, Valea Lupșii, Lupșa, Aiud, Teiuș, Stremț, Geoagiu de Sus, Cricău, Coșlar dar și localități din alte județe precum Gherla, Luduș, Sânger și Târnăveni.

punguta cu 2 bani„Ne dorim ca acest proiect să acopere cât mai multe sate și comune din județul Alba. Uneori ne aflăm în situația de a nu putea prezenta spectacolele noastre peste tot întrucât nu toate locațile dispun de condiții tehnice minime pentru ca piesa să nu-și piardă din calitățile artistice. Pe cât posibil adaptăm spectacolele la spațile de joc deoarece ne dorim să oferim cât mai multor copii accesul la teatru profesionist. Încă de la înființare, Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia a fost unul de deplasare și vom continua astfel tradiția acestuia. Pe timpul verii, chiar dacă stagiunea este închisă, actorii teatrului pregătesc un nou spectacol. Vă așteptăm cu mult drag la premiera spectacolului „Ursulețul și Anotimpurile”, regia Teodora Popa, care va avea loc în luna septembrie la începutul stagiunii 2015 – 2016.”, spune Ioana Bogățan, manager teatru.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29176 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*