S-a dat startul campaniei de donare de sânge „Fii milostiv, dăruiește o viață!”

Campanie donare sangeAsociația Ținutul Tibreanului și Parohia Ortodoxă Tibru, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Alba a demarat  campania de donare de sânge „Fii milostiv, dăruiește viață!”, care se va derula pe o perioadă de șase luni. Prima acțiune din cadrul acestei campanii a demarat, vineri 13 decembrie, ora 8:30, la Centrul de Transfuzii din Alba Iulia, în curtea Spitalului județean. Cei care doresc ca și semenii lor să aibă o șansă la viață sunt invitați să se alăture campaniei și să vină la Centrul de Transfuzii din curtea Spitalului județean Alba, pentru a dărui un strop de sânge și a salva o viață.

Pentru a putea dona trebuie să îndeplinești următoarele condiții:  Vârsta cuprinsă între 18-55 ani; Greutate corporală minimă a donatorului: 50 kg; Tensiunea arterială normală; Donatorul să nu prezinte intervenții chirurgicale în ultimile 6 luni; Să nu ai/fi avut următoarele boli: hepatită, TBC, sifilis, malaria, epilepsie, bluceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele. Să nu fi consumat grăsimi și băuturi alcoolice cu cel puțin 24 de ore înaintea donării. Intervalul de timp între două donări de sânge nu poate fi mai mic de 60 zile.

Donatorii vor beneficia de: 7 tichete de masă; 1 zi liberă (ziua donării); O serie de analize medicale gratuite la fiecare donare (hemoleucograma, hepatita B, hepatita C, sifilis, Hiv, enzime hepatice – TGP, TGO, GGT, glicemia, calciu, magneziu, cholesterol, trigliceride, uree, creatinina, fier, bilirubina, proteine serice); Adeverință pentru obținerea unei reduceri de 50% pentru transportul în comun pentru 30 de zile.

Înainte de donare, medicii ne dau câteva sfaturi utile:

Odihniți-vă bine în noaptea de dinaintea donării!

Mâncați ceva ușor înainte de donare!

Consumați mai multe lichide pentru a înlocui volumul pe care îl veți dona!

Este interzis fumatul înainte și după donare!

Consumați alimente bogate în fier – carne roșie, pește, ficat, fasole, cereale îmbogățite cu fier, stafide sau prune!

Evitați mâncărurile grase ca hamburgerii, cartofii prăjiți ori înghețata înainte de donare!

Haideți să nu fim indiferenți față de cei care au nevoie de ajutorul nostru, pentru că Domnul Iisus Hristos a spus: ”Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut (Matei 25, 40)”.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20630 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*