„Ros” de gelozie, un polițist din Alba Iulia a incendiat mașina iubitei sale

ipj albaInspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a fost sesizat, la data de 17 mai, cu privire la faptul că în parcarea unui bloc situat pe B-dul Revoluţiei din Alba Iulia, a fost incendiat autoturismul ce aparţine unei polițiste din cadrul  Poliţiei Municipiului Alba Iulia.

În urma activităţilor de cercetare şi criminalistice efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în cooperare cu poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia, principalul suspect de comiterea faptei a fost identificat în persoana lui I.N.A., agent de poliţie în cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în noaptea de 16 spre 17 mai, în jurul orei 01.00, în scop de răzbunare, pe fondul geloziei, bărbatul s-a deplasat în parcarea blocului situat pe b-dul  Revoluţiei din municipiul Alba Iulia, unde se afla parcat autoturismul femeii cu care suspectul a trăit în concubinaj şi a generat incendiul autovehiculului la anvelopa dreaptă faţă, acesta fiind localizat şi stins de către pompieri.

Pe baza probelor administrate în cauză, la data de 28 iunie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au dispus reţinerea pentru o durată de 24 de ore, pe bază de  Ordonanţă de reţinere, a agentului şef de poliţie I.N.A., pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, prevăzută de art. 217 alin 1 şi 4 din Cod Penal, cu aplicarea art. 75 alin. 1 lit. „d” din Codul Penal. Acesta a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Alba, iar în cursul acestei zile a fost prezentat Judecătoriei Alba Iulia care a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Agentul şef de poliţie este încadrat în Ministerul Afacerilor Interne, din sursă externă din anul 1994 şi a îndeplinit mai multe funcţii de execuţie, în prezent fiind încadrat la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 360/2002, privind statutul poliţistului, faţă de agentul şef I.N.A., conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a dispus declanşarea cercetării prealabile şi suspendarea din funcţie.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29598 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*