Romanii din Romania

Mircea Trifu

De-a lungul timpului, romanii au trecut prin multe : au trecut prin razboaie,au trecut prin suferinte,dureri,moarte,au fost tot timpul un popor de sacrificiu. Totusi, parca in trecut  aveau mai multa speranta, credeau ca tot ce isi doresc poate fi realizat. Luptau,credeau,in telurile lor.Acum parca s-au obosit.Le lasa pe toate sa treca pe langa ei si nu se mai uita inapoi. Iar viitorul ii sperie pentru ca speranta in ceva mai bun nu mai este cu ei. Se complac cu lucruri marunte, spera ca Dumnezeu le va rezolva pe toate pentru ca politicienii promit si nu ii ajuta deloc.

Ma doare sufletul cand vad batrani pe strada, la o varsta destul de inaintata, cerand bani  sa cumpere o paine. Ma doare sa vad ca unii au prea mult si nu stiu sa imparta cu aproapele. Pentru ca Dumnezeu, in una din cele zece porunci spunea sa-ti iubesti  aproapele ca pe tine insuti. Ne-am pierdut increderea in tot, traim de pe o zi pe alta cu putinul care il avem si din putinul asta credeti-ma mai putem sa-i facem fericiti si pe altii.Vreau sa fim mandrii ca suntem romani. Romania este mult mai mult decat saracie, ureri, lacrimi, suferinte.

Romania este istorie, dragoste, frumusete si trebuie sa ne mandrim ca suntem romani. Eu, cel putin, ma mandresc. As iesi in strada in fiecare dimineata si as striga:sunt mandra ca sunt romanca!Traiasca Romania dodoloata!Stiu ca toate dor, stiu ca e e usor sa cazi si greu sa te ridici. Ai pleca departe dar iti iubesti tara si parca nu te-ai duce printre straini.Din propria experienta va spun ca e greu sa traiesti printre straini, intr-o tara straina cu sufletul lasat acasa, in tara ta.

Va salut si va imbratisez cu drag romani din Romania!

Mihaela, albaiulianca in Spania

aracerвконтакте через анонимайзер бесплатно

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22561 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

  1. Nu esti singura Mihaela,ca tine suntem multi,dar ,traim cu speranta ca intr-o zi va fi mai bine si la noi acasa,in tarisoara si oraselul nostru darg si ne vom intoarce,vom tine capul sus pentru ca suntem mandri ca suntem romani.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*