România liberă: “Șefii Poliției Blaj luau bani cu împrumut de la o rețea de proxenetism.”

Mircea Trifu

Într-un material intitulat “Cum ajung interlopii în relații cu politicieni și polițiști. Președintele CJ Cluj a primit cash 225.000 de euro de la un proxenet.”,  site-ul românialiberă.ro notează că “șefii Poliției Blaj – locul de origine al -capului rețelei de proxenetism – luau bani cu împrumut de la aceeași rețea de proxenetism, deși le-au declarat procurorilor DIICOT Alba Iulia că aveau date despre activitățile infracționale ale rețelei. Momentant, este neclar dacă banii au mai fost și restituiți.”

Potrivit aceleași surse, “din rechizitoriul DIICOT Alba Iulia rezultă că unul dintre cei care a profitat de bunăstarea lui Cristian Sorin Ioan Boitor este chiar șeful Poliției Municipiului Blaj, Tiberiu Low, care a luat cu împrumut de la acesta 2.000 de euro și 4.500 lei.”

În același material se mai arată următoarele: “Deși procurorii nu au putut calcula exact, o serie de estimări dădeau veniturile grupării Boitor din proxenetism la un nivel de peste două milioane de euro. Din rechizitoriul DIICOT Alba Iulia rezultă că unul dintre cei care a profitat de bunăstarea lui Cristian Sorin Ioan Boitor este chiar șeful Poliției Municipiului Blaj, Tiberiu Low, care a luat cu împrumut de la acesta 2.000 de euro și 4.500 de lei. Low a fost audiat în calitate de martor în dosarul lui Boitor și, potrivit anchetatorilor, a declarat că „la nivelul Poliției Blaj, începând cu anul 2007, au fost obținute date operative privind pe inculpații Boitor Ioan Sorin Cristian și Boitor Daniel, cu privire la săvârșirea infracțiunii de proxenetism în străinătate, care au fost înaintate către structurile competente. Martorul a relatat și faptul că în cursul anului 2015 a luat cu împrumut de la inc. Boitor Ioan Sorin Cristian suma de 2.000 euro și suma de 4.500 lei”. În aceeași zi cu Low, a mai fost audiat un polițist, Ioan Todoran, șef de birou în cadrul Poliției Municipiului Blaj, care „a relatat că, personal, a obținut date operative privind implicarea fraților Boitor în fapte de proxenetism internațional, pe care le-a transmis către organele competente etc. De asemenea, martorul a recunoscut și că în cursul lunii februarie 2016 a solicitat un împrumut de la inc. Lupean Laurențiu”. Numai că Lupean este și el membru al grupării Boitor. “, scriu cei de la românia liberă

Materialul intergral poate fi cititi AICI

Precizăm că această etapă procesuală nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul de nevinovăție.

 

 

 

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22528 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*